Rienaus - Douglas Preston5

Kirja-arvio :: Rienaus

Kirjoittanut LongWalk

Ehkä odotukset olivat liian kovat sillä kirja oli pettymys.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Rienaus

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Heidi Valtonen. Sidottu, kansipaperi.

Pimeyden ydin vai alkuräjähdys?

Arizonassa sijaitsevan vuoren sisään on rakennettu maailman suurin hiukkaskiihdytin, jonka avulla on tarkoitus selvittää alkuräjähdyksen salaisuuksia.

Isabella on kallein ihmisen koskaan rakentama kone, ja sitä ohjaa maailman tehokkain supertietokone. Se on Gregory North Hazeliuksen, Nobel-palkitun fyysikon, luomus ja jotkut toivovat sen paljastavan, mitä universumin syntyhetkellä tapahtui. Toiset pelkäävät, että se synnyttää mustan aukon, joka imaisee koko maapallon sisuksiinsa. Ja toiset uskovat, että kone on Saatanasta, yritys syrjäyttää Kaikkivaltias Jumala luomakunnan huipulta.

Kun Hazeliuksen kahdentoista tiedemiehen ryhmä käynnistää kiihdyttimen, tapahtuu jotain odottamatonta – jotain, joka on hinnalla millä hyvänsä pidettävä salassa. Yhdysvaltain hallitus lähettää Wyman Fordin, entisen munkin ja entisen CIA-agentin, selvittämään totuuden siitä, mitä hiukkaskiihdyttimessä todella tapahtui. Tapahtuneen seuraukset joko tuhoavat maailman... tai pelastavat sen.

”Loistava kirja! Tieteen ja uskonnon suhteesta kertova vetävä trilleri, jossa hyvä ja paha törmäävät toisiinsa valon nopeudella. Sitä ei malta laskea käsistään.” – Kirjailija Jeffery Deaver