Kirja-arvio: Pojat urhokkaat

Kirjoittanut Maailmanherra - 2.5

Ei mitenkään erityisen loistavaa tekstiä Pratchetilta. Voisi hyvinkin sanoa, että melko tasapaksua. Nostaa aina välille virneen naamalle pikku näppäryydellä, vastapainona muutamalle raskaalle huokailulle. Vartioston jäsenet ovat kuitenkin henkilöinä huomattavasti vaikkapa pelkuri-Rincewindia huomattavasti mielenkiintoisempia päähenkilöitä. Näiden toilailuja on mielekästä seurata, varsinkin kun Patriisilla on aina sormensa pelissä. Teemaltaan teos on ehkä turhan alleviivaava ja yksinkertainen. Halpoja vitsejä, ja vartiostokirjojen ominainen synkempi tunnelma on pelkkä muisto. Parempi kuin Eric, mutta kehnompi kuin muut vartiosto-sarjan kirjat. Juoni on perustoimiva, mutta tarina ei asaitse kunniamerkkejä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Pojat urhokkaat

Terry Pratchett Julkaistu: lokakuu 29, 2007
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: huumori

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Mika Kivimäki. Kannen kuva: Josh Kirby. Sidottu, kansipaperi.

Ulapalle tähyilijöillä riittää ihmeteltävää, kun merestä kohoaa ensin tuuliviiri, sen perässä torni... ja lopulta kokonainen kaupunki. Uuden uutukainen kaupunki on keskellä merta kutakuinkin Klatchin ja Ankh-Morporkin puolivälissä, mistä tietysti seuraa mielenkiintoisia aluepoliittisia pohdintoja. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Paimenen kruunu (Kiekkomaailma (nuortenkirjat), #6)Tonttu: Matka pimeyteenKonttaava koomikkoAvain (Mahtavat 12, #3)Hirmurykmentti (Kiekkomaailma, #28)
Paikalla 31 vierailijaa
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376