Kirja-arvio: Kullervon tarina

Kirjoittanut Kuunliekki - 2.5

Antaisin tälle kaksoisarvosanan jos voisin. Itse Kullervon tarinalle 3 tähteä, muulle jota oli puuduttavan paljon 2 tähteä. Arvosana tulee siis näiden yhdistelmästä ja yleisestä lukukokemuksesta. Olen hieman pettynyt siihen että itse tarina käsitti kirjasta niin pienen osan. Tietenkään se ei ole kirjan tekijän vika, jos Tolkien ei tarinasta pidempää ja valmiimpaa ole kirjoittanut, mutta ehkä nimeksi olisi voinut laittaa esim. 'Kullervon tarina ja tutkielma sen vaikutukista myöhempään kirjallisuuteen' koska sitä se aika lailla oli. Ja tämä tutkielma osa oli hyvin suurelta osin aika puisevaa luettavaa, minkä vuoksi näinkin lyhyen kirjan lukemisessa meni hämmästyttävän pitkään.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kullervon tarina

J. R. R. Tolkien, Verlyn Flieger Julkaistu: syyskuu 21, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kirjallisuudentutkimus
Avainsanat: suomalainen kansanperinne

Toimittanut Verlyn Flieger. Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentaneet Kersti Juva, Jaakko Kankaanpää ja Alice Martin. Suojapäällisen kuva: J. R. R. Tolkien. Sidottu, kansipaperi.

Esipuheen, johdannon ja luvut ”Johdanto esseihin”, ”Kalevalasta eli Sankarien maasta”, ”Kalevala”, ”Tolkien, Kalevala ja Kullervon tarina” suomentanut Jaakko Kankaanpää. Luvun ”Kullervon (Kalervonpojan) tarina” suomentanut Kersti Juva ja Tolkienin säkeet suomentanut Alice Martin. Teos ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Lasikaupunki (Varjojen kaupungit, #3)Caapparin kääty (Roistoakatemia, #1)LumottuJäämaan viimeinen taistelu (Jäämaan kronikka, #3)Kraukijahti
Paikalla 49 vierailijaa
Uusin jäsen: Ella Parviainen
Jäseniä yhteensä: 9445