Kirja-arvio: Lasipalatsi

Kirjoittanut Linnunlento - 4.5

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Tykkäsin! Paras uusi kirja jonka olen vähään aikaan lukenut. Päähenkilö, Celaena Sardothien, on hyvin vahva nuori nainen, päättäväinen ja taitava taistelija. Hän on salamurhaaja, joka on viettänyt vuoden orjana suolakaivoksilla ja on valmis tekemään mitä hyvänsä päästäkseen sieltä pois. Celaenan hahmokehitys on kiinnostava. Alun vihaisesta salamurhaajasta joka pohtii jatkuvasti keinoja paeta, kasvaa tovereistaan välittävä, empaattisempi ja pahuutta vastustava taistelelija. Celaena on piristävän taitava taistelemaan naishahmoksi.

Se kuka lopulta oli kuninkaanlinnan murhien takana, oli melko ennalta-arvattavaa. Toisaalta tarinassa annettiin viitteitä suuntaan ja toiseen, mikä kuitenkin sai epäilemään todellisen syyllisen henkilöllisyyttä.

Odotan innolla seuraavan osan ilmestymistä. Taikuus, josta alussa oli vain pieniä jälkiä, tulee luultavasti olemaan suuremmassa osassa myöhemmin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Lasipalatsi

Sarah J. Maas Julkaistu: heinäkuu 11, 2017
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

KAHDEN MIEHEN RAKASTAMA
KOKO VALTAKUNNAN PELKÄÄMÄ
HEIDÄN AINOA TOIVONSA

Adarlanin hovin valtaistuinsaliin astelee pahamaineinen salamurhaaja. Hän ei ole tullut tappamaan julmaa kuningasta, vaan hän on siellä lunastaakseen vapautensa. Jos hän päihittää taistelutaidoillaan 23 varasta, salamurhaajaa ja soturia, hänet ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

ArraMaresin voima (Punaisen luostarin kronikoita, #3)Korkea puoliso (Kuparisaari, #2)Paholaisten valtakunta (Savuvarkaat, #2)Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)
Paikalla 4 jäsentä ja 67 vierailijaa
kesyrottafanitus, HUHHII, Ailm, LordStenhammar
Uusin jäsen: netta frilander
Jäseniä yhteensä: 8864