Hotelli Tiilenpää (Roistoakatemia #2) - Tuuli Vuorma10

Kirja-arvio :: Hotelli Tiilenpää

Kirjoittanut Polgara

Roistoakatemia-sarjan toinen osa jatkaa Roi Hopposen tarinaa, jossa hän vahingossa joutuu opiskelemaan Poliisikoulun sijaan opinahjoon, jossa opetellaankin elämää lain väärällä puolella. Jo ensimmäinen osa tästä tamperelaisen kirjailija Tuuli Vuorman sarjasta tempaisi minut mukaansa tarinaan ja arvostelinkin kyseisen kirjan viiden tähden arvoiseksi. Ehkä kuitenkin olisi pitänyt antaa sille ensimmäiselle osalle neljä tähteä, sillä tämä toinen osa oli, jos mahdollista, vielä parempi.

Kirjan hahmot ja tarina kasvavat tässä sarjan toisessa osassa uusiin ulottuvuuksiin ja mukana on hieman synkempiäkin asioita verrattuna leikkisään ensimmäiseen osaan, jossa henkilöt ovat vielä aika lailla lapsia. Päähenkilö Roi joutuu huomaamaan entistä selvemmin, että oikea ja väärä eivät ole niin mustavalkoisia asioita eikä elämä rosvona ole aina suinkaan edes oma valinta. Tuuli Vuorman luomassa kuvitteellisessa Angedelin maassa laki on joskus julma eikä kuolemanrangaistuskaan ole poissuljettu. Poliisit eivät hekään aina ole rehellisiä.

Suosittelen sarjaa lämpimästi!


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Hotelli Tiilenpää

Sidottu.

Roistoakatemia-fantasiasarjan 2. osa!

Kun Roi Hopponen astelee syksyn tullen kohti Nurjanpuolenkujaa aloittaakseen toisen kouluvuotensa Roistoakatemiassa, hän ei vielä aavista, että tuleekin viettämään suuren osan vuodesta aivan muualla. Hotelli Tiilenpään kartanossa on helppo unohtaa olevansa vakooja, varsinkin kun roistot käyvät yhä tutummiksi ja etenkin yksi heistä erityisen kiinnostavaksi…

Roisto-oppilaan elämä ei kuitenkaan ole vain koirankujeita, miekanterän pakoilua tai kajahtaneen kaupanopettajan kummastelua. Roi huomaa entistä selvemmin, ettei rikosten maailma ole leikkiä. Siihen kuuluu myös tuoreita hautoja, kartanon vintillä odottavia yllätyksiä ja telkien takana istuvia opettajia. Kun Roistoakatemia ei tee mitään pelastaakseen opettajansa hirsipuulta, on oppilaiden otettava oikeus käsiinsä.

Hotelli Tiilenpää on Roistoakatemia-fantasiakirjasarjan toinen osa, jatkoa tamperelaisen kirjailija Tuuli Vuorman kehutulle esikoisteokselle Caapparin kääty.