Hän sanoi nimekseen Aleia on suomalaisen steampunk-YA:n uusi tapaus. Kirja levittää lukijan eteen villiä länttä ja viktoriaanista kuvastoa hyödyntävän taikamaailman, jossa ihmiset elävät rinnan - joskin eripuraisesti - taikaa käyttävän seleesi-rodun kanssa. Kirjassa on tiivistahtinen seikkailujuoni ja se haeskelee muukalaisvihaa kritisoivia ja feministisiä teemoja. Näitä aiheita ei silti suoranaisesti käsitellä, vaan ne jäävät yksittäisten repliikkien tasolle. Dialogi ja hahmot ovat mukiinmeneviä, mutta suoranaisen moniulotteisiksi he eivät missään vaiheessa muodostu.

Ensimmäisen tähden annan Aleialle seikkailuasetelmasta ja maailmanrakennuksesta, toisen koossa pysyvästä kokonaisuudesta ja kolmannen kirjailijan luomasta todella kauniista visuaalisesta puolesta, joka alkaa kannesta jatkuu kirjan nettisivuilla. Puolikas tähti juontuu teoksen näkemyksestä, että YA-kirjallisuus voi ottaa esiin vaikeitakin aiheita - loppu neljännen tähden puolikas jää saamatta niiden käsittelyn puolivillaisuuden vuoksi.

Suosittelen Aleiaa seikkailufantasiasta ja ihmissuhdeveulaamisesta pitäville.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Hän sanoi nimekseen Aleia

Erika Vik Julkaistu: helmikuu 21, 2017
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, steampunk
Avainsanat: kotimainen

Kannen kuvitus: Erika Vik. Sidottu, kansipaperi.

Kahtia jakautuneessa maailmassa tuulet ovat muuttumassa. Tytön täytyy muistaa. Mies haluaa vain unohtaa.

Corildon on seleesi, aisteiltaan ylivertaisen lajin edustaja, joka kykenee käskemään tuulia. Hän on eristäytynyt, viskiä suruunsa pahoina päivinä kiskova herrasmies, joka ennen rakasti naisilta saamaansa huomiota. Hän on myös seleesien Seuran kartografi, joka on havainnut tuulten muuttuneen ja aavistaa, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Seleesian näkijä (Kaksosauringot, #2)Nefrin tytär (Kaksosauringot, #3)Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)LanganpäitäKerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 47 vierailijaa
Adolfina Romanov, LordStenhammar, haplotus
Uusin jäsen: Meeri Saukkonen
Jäseniä yhteensä: 9449