Susannan laulu (Musta torni #6) - Stephen King8

Kirja-arvio :: Susannan laulu

Kirjoittanut Cliffer666

Roland ja hänen ka-tet:insa on yhä vahvasti koossa, mutta ensimmäistä kertaa sitten muodostumisensa jälkeen se joutuu fyysisesti hajalleen. Toisin sanoen eri paikkoihin eri ajoissa. Ja eri maailmoissa. Kuten kirjan ninestä ja takakansitekstistäkin käy ilmi (huomautan vain siksi, että tarkoituksella koitan välttää spoilausta arvioissani), kietoutuvat tämän osan tapahtumat vahvasti enemmän tai vähemmän Susannahiin ja hänen (sekä myös jonkin hänessä olevan) merkityksensä koko kohtalokkaan retken kannalta kasvaa aivan uusiin mittasuhteisiin. Mutta ei hän suinkaan ole ainoa henkilö, jolle käy näin, eräs muuan kirjailija osoittautuu kiehtovalla tavalla dramaattisesti koko retken ja tarinan kannalta ratkaisevan tärkeäksi henkilöksi.. Ja juuri tämän takia ka-tet on joutunutkin hajaantumaan, sillä asioita on useita vielä hoidettavana, ennen kuin Tornille voidaan viimein saapua. Oikeastaan juuri tuollainen fiilis kirjasta vahvasti jääkin.. Siis tavallaan valmistelua ja eräänlaista tunnelman tiivistymistä ja nostatusta varsinaista finaalia, viimeistä osaa varten. Kirja onkin ehkä hieman yllättäen reilusti lyhyempi kuin osat IV ja V, mutta mistään "välipalasta" ei todellakaan voida puhua, oikeastaan päinvastoin, tämän kirjan tapahtumilla on dramaattisella tavalla ehkäpä jopa tähän asti ratkaisevin merkityksensä koko seikkailun kannalta, vaikka eppisyydessä ei kuitenkaan ylletä aivan Velhon tai Callan susien tasolle.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat ja Elisa Kirja

Susannan laulu

Alkuteos ilmestynyt 2004. Suomentanut Kari Salminen. Kuvittaja: Darrel Anderson. Kansi: Darrel Anderson. Sidottu.

Locus-palkintoehdokas 2005 (fantasiaromaanit).

Musta torni -sarjan kuudennessa osassa Roland ja hänen ka-tetinsa jatkavat etsintäretkeään Callassa käydyn verisen taistelun jälkeen. Ka-tet on kuitenkin joutunut pahasti hajalleen. Susannah on siirtynyt vuoden 1999 New Yorkiin. Synnyttämisen aika lähenee, ja Mia on ottanut hänen ruumiinsa kokonaan valtaansa. Kukaan ei tiedä, millainen olio hänen sisällään kasvaa. Jake, Oi ja isä Callahan lähtevät Susannah-Mian perään pelastaakseen ystävänsä ennen kuin on liian myöhäistä.

Roland ja Eddie puolestaan päätyvät luotisateen keskelle vuoden 1977 Maineen. Heidän on saatava aikaan ratkaiseva sopimus kirjakauppias Calvin Towerin kanssa. Mutta jälleen kerran ka johtaa heidät toisaalle. Musta torni nimittäin saattaa olla lähempänä kuin koskaan, kun Eddie ja Roland tutustuvat erääseen kirjailijaan, joka on kirjoittanut muutamia varsin tutunoloisia romaaneja...

Stephen Kingin Musta torni -sarja tarjoaa unohtumattoman lukuelämyksen niin fantasian, kauhun kuin scifinkin ystäville. Revolverimies Rolandin matka kohti salaperäistä Mustaa tornia muodostaa ainutlaatuisen laajan yhtenäisen kokonaisuuden, johon on luvassa kaikkiaan seitsemän osaa.