Murha Halruaassa - Richard Meyers6

Kirja-arvio :: Murha Halruaassa

Kirjoittanut Denizen

Yllätyksellinen. Tämä kirja tarttui mukaan kirjastosta, ihan vain siksi, että kaikki muutkin suomennetut Forgotten Realmsit on luettu (paitsi tuota toista Murharomaania). Odotukset olivat varsin vähäiset. Mutta kuten sanottua, kirja oli yllätyksellinen. Teksti oli varsin viihdyttävää, vaikka ajoittain täydellisen kömpelöä, ja lukiessa oli pakko miettiä, kuinka paljon tekstin laadusta on vikaa suomentajassa, ja kuinka paljon alkuperäisessä kirjoittajassa. Mutta juoni toimi. Erityisesti loppuratkaisu oli tyydyttävä. Vaikka mahdollisten syyllisten määrä oli alkujaankin vähäinen, niin silti onnistuin yllättymään murhaajan paljastuessa. Erityisesti ikävää kirjassa onkin lähinnä vain takakansi, johon on sijoitettu sekä väärää tietoa, että juonipaljastuksia. Muuten kirjassa ei juurikaan ole moitittavaa, jos ei nyt ylistettävääkään.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Murha Halruaassa

Alkuteos ilmestynyt 1996. Suomentanut Renne Nikupaavola. Kannen kuva: Larry Elmore. Nidottu.

Maassa, jossa maagikkoja esiintymisestä rangaistaan kuolemalla, Pryce Covingtonilla on suuri ongelma, ellei hänen onnistu jotenkin selvittää vehkeilyjen verkkoa, jonka keskellä on mitä hämmentävin MURHA HALRUAASSA.

Lainatessaan lämpimän viitan kylmältä vainajalta viehättävä, terävä-älyinen, huono-onninen Pryce Covington ei aavista, että häntä luultaisiin kautta Etelän tarunhohtoiseksi Darlington Bladeksi, seikkailijaksi, velhoksi ja pelottomaksi sankariksi.

Pryce ei pane pahakseen erehdyksessä saamaansa juhlavastaanottoa, mutta sitäkin enemmän häntä huolettaa se, että maagikkona esiintyminen, vaikkapa vahingossakin, tuomitaan kuolemaan. Häntä ei häiritse se, että Bladen hiljakkoin kuolleella opettajalla on upea ja etevä tytär, mutta kylläkin se, että tällä on inkvisiittorin epäluuloinen katse.

Pryce Covingtonia ei vaivaa edes se seikka, että hän joutuu yhä heikommalle jäällä jokaisen tapaamansa henkilön, jokaisen sanansa, jokaisen tekonsa myötä. Perin pahasti häntä kiusaa kuitenkin tieto, että oikean Darlingtonin surmaaja, kuka lieneekin, on erittäin vaarallinen, ja näyttää panneen hänet ensimmäiseksi tappolistalleen. Mitelkää älyänne Prycen, vale-Bladen, kanssa hänen rämpiessään magian ja väkivallan ryteikössä pyrkimyksenään selvittää arvoituksellinen Murha Halruaassa.

Sarjassa ilmestynyt myös:

Jon Maddox Roberts: Murha Tarsiksessa
Chet Williamson: Murha Cormyrissa