Kirja-arvio: Kohtalon miekka

Kirjoittanut Lukijatar - 3.0

Noituri-sarjan toinen osa jatkuu hyvin samaan tapaan kuin ensimmäinenkin: se on kokoelma erillisiä tarinoita, joissa Geralt seikkailee erilaisia hirviöitä ja moraalisia ongelmia vilisevässä maailmassa. Kohtalon miekassa tarinoiden rakenteet ovat entistä monipuolisempia ja filosofiset kysymyksenasettelut paremmin muotoiltuja, vaikkakin jonkin verran toisteisia. Seikkailua, taistelua ja eeppisyyttä on jälleen paljon, ja ne ovatkin temaattisten kysymysten lisäksi teoksen parasta antia. Geraltin hahmo ja hänen ihmissuhdekuvionsa jo ensimmäisessä osassa esiteltyjen hahmojen kanssa kehittyvät. Mutta kun pohjavireenä sarjan maailmassa on pohjaton kyynisyys, jossa millään ei ole mitään väliä, ei Geraltin tunteilla tai ihmissuhteillakaan tunnu olevan mitään väliä. Koskettaviksi tarkoitetut kohtaukset jäävät yhdentekevän oloiseksi täytteeksi.

Suosittelen Noituri-kirjoja niille seikkailusta, toiminnasta ja huulenheitosta nauttiville, joita kyyninen maailmankuva ja sen myötä vettyvät ihmissuhdekuvaukset eivät haittaa.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kohtalon miekka

Andrzej Sapkowski Julkaistu: elokuu 4, 2011
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, novellikokoelma
Avainsanat: tähtifantasia-palkinto, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1992. Suomentanut Tapani Kärkkäinen. Sidottu, kansipaperi.

Tähtifantasia-palkinto 2012.

”Kohtalon miekassa on kaksi terää. Toinen niistä olet sinä.”

Hän ei ole vaeltava ritari eikä kylmä ja aivoton tappaja. Geralt Rivialainen on noituri, palkkasoturi. Hän saa maksun surmaamalla majatalojen takapihoilla ja sammaleisten metsien siimeksessä lymyäviä mutantteja: uhrinsa psyyken kopioivia miimikoita, helmenkalastajia ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mifongin mahti (Mifonki-sarja, #3)Viisaan miehen pelko (Kuninkaansurmaajan kronikka, #2)Zequera KätkettyOdininlapsi (Korpinkehät, #1)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 42 vierailijaa
Pisania
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376