Kirja-arvio: Velhon synty

Kirjoittanut Dreaner - 3.0

Kirja oli mukaansa tempaava. Mielenkiintoinen juoni ja tapa jolla tarina eteni. Ehkä samoja piirteitä löytyy kuin muistakin, mutta hyvä silti. Välillä tilanteiden ja tapahtumien kuvaus oli epäselvä ja tapahtumat paikoitellen samankaltaisia. Kaikesta huolimatta, sanoisin että kannattaa lukea. Itsekin jään odottamana, että saan jatkoa käsiini. Tarina itsessään toi mieleen Raistlinin elämän vaikka selkeä ero näillä kahdella kasvavalla maagilla kuitenkin on. Mielenkiintoista oli seurata Elminsterin mukana kulkevien hahmojen rooleja ja sitä millä tavalla heidän olemuksensa vaikutti päähahmon elämään. Jonkun verran jäin kaipaamaan myös eräänlaista yksityiskohtaisempaa kertomusta Elminsterin kehittymisestä, sillä toistaiseksi se vain tapahtui ja vuodet olivat hujahtaneet ohitse. Selkeää kuvaa ei pysty saamaan siitä kuinka vanha hän on kun tarina jää odottamaan jatkoaan.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Velhon synty

Ed Greenwood Julkaistu: marraskuu 2004
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia
Avainsanat: dungeons & dragons, forgotten realms

Alkuteos ilmestynyt 1994. Suomentanut Sari Kare. Kannen kuvat: Jeff Easley. Sidottu.

Uusi sarja mahtavan maagin, Elminsterin elämänvaiheista alkaa. Ollessaan pikkupoikana paimenessa velhoruhtinaan ohjaama lohikäärme tuhoaa Elminsterin kotikylän, ja hänen vanhempansa saavat myös surmansa. Poika vannoo kostoa velhoruhtinaille ja päättää itse tulla myös mahtavaksi velhoksi.

Elminster aloittaa pitkän taistelunsa Faerûnia hallitsevia velhoruhtinaita vastaan ja saa apua lainsuojattomilta ritareilta ja salaperäiseltä Myrjalalta. Ja Elminster kehittyy koko ajan yhä taitavammaksi velhoksi.

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kharonin kynsi (Ikikesä, #3)Kääpiöiden koti (Ikikesä, #1)Jumalsyntyinen (Maailmanjako, #2)Rautakääpiön kosto (Kumppanusten kirja, #3)Vastustaja (Maailmanjako, #3)
Paikalla 26 vierailijaa
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455