Keskiyön kruunu (Throne of Glass #2) - Sarah J. Maas10

Kirja-arvio :: Keskiyön kruunu

Kirjoittanut rudi92

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Keskiyön kruunu on mahtava jatko-osa mahtavalle kirjalle. Juoni kulkee hyvin, eikä tylsiä hetkiä ole lainkaan. Celaena pysyy edelleen hyvänä hahmona, ja hänestä löytyykin pari täysin yllättävää piirrettävä. Chaol on myös edelleen ihana hahmo, ja olin onneni kukkuloilla, kun hänestä ja Celaenasta tuli pari. Tosin minua ärsytti suunnattomasti se, että heidän rakkautensa mentiin pilaamaan sillä tavalla. Suoraan sanoen vihaan Maasia siitä hyvästä. Mutta ehkä toivon mukaan kaksikko päätyy jälleen yhteen muissa osissa. 

Kirjan loppu oli erittäin hyvä. Odotan mielenkiinnolla seuraavaa osaa, jota ei onneksi joudu odottamaan enää kauaa.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Keskiyön kruunu

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

PAHAN KRUUNAAMA
VELVOLLISUUKSIEN SITOMA
RAKKAUDEN REPIMÄ

Celaena Sardothien voitti raa'an kamppailun, ja hänestä tehtiin Kuninkaan Miekka, Adarlanin kuninkaan henkilökohtainen salamurhaaja. Celaena ei kuitenkaan kumarra kruunua: salassa hän auttaa kuninkaan vihollisia pakenemaan, sillä hän tietää, että hänen palvelemansa miehen sielu on sysimusta. Jokainen kuolema, jonka Celaena lavastaa, ja jokainen valhe, jonka hän kertoo, on uhka hänen rakkailleen ja hänelle itselleen.

Juonittelu ja salailu mutkistavat hänen välejään kruununprinssi Dorianiin, kuninkaallisen vartioston kapteeni Chaoliin sekä kapinalliseen prinsessa Nehemiaan. Eikä Celaena ole ainoa, joka hakee oikeutta. Kun sitten salaisuuksien vyyhti johtaa järkyttävään katastrofiin, Celaenan on päätettävä, minkä puolesta hän todella taistelee: vapautensa, sydämensä vai kuningaskunnan kohtalon.

"Jos etsit eeppistä fantasiaa, jossa on hitunen romantiikkaa, kosolti juonitteluja ja mysteerejä ja loppusilauksena tiukkoja toimintakohtauksia ja vaikuttavia henkilöhahmoja, tämä on kirja ja sarja juuri sinulle." – TOR.COM

"Värikäs Celaena, vuoroin hellä, vuoroin armottoman raju, on täysin elävän tuntuinen sankaritar... Eeppinen fantasia, jonka maailmaan lukijat tulevat uppoutumaan haluamatta koskaan poistua." – Kirkus Reviews tähtiarviossaan