Kirja-arvio: Odininlapsi

Kirjoittanut Miss Pelling - 3.5

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

On vaikea sano mistä alottaisin, mutta aloitetaan siitä, että aluksi kun kirjaa luki, tarvitsin ystävättäreltä suomi-Odininlapsi-suomi sanakirjaa, sillä sanoissa kuten ''Näkijä'' ja ''Kolkagga'' ja niiden tarkoituksessa ei meinannut ensin pysyä perässä. Vasta sadan ensimmäisen sivun jälkeen tarina alkoi viimein alkoi sujua. Kirja oli ihanasti kirjoitettu, paikoin vähän sekavalla tavalla, mutta  oli mukavaa, että välillä seurattiin päähenkilö Hirkaa, välillä taas Urdia ja Rimeä. Kirjan loppupuolella olo oli taas vähän sama kuin alussa, ja arvelinkin, että kyllä se Urd sieltä vielä tulee, kun hänestä ei ole kuulunut hetkeen mitään... Säälin Ramojaa ja hänen kohtaloaan, ja olisi ollut mielenkiintoista saada Ramoja enemmän kuvioihin mukaan. Pystyn niin kuvittelemaan, kuinka hyvin bändi Moonsorrow voisi tehdä soundtrackin tarinalle. Karu, kylmä pohjola, koko kirjan tunnelma loi hyvin kotoisan tunnelman.

Kirja päättyy hyvin raivostuttavalla tavalla, juuri siksi, että se kerjää jatkoa, ja sen lisäksi, että se oli vielä aika haikea, surkea. Hirka ansaitsee paljon parempaa ja toivottavasti Rime todistaa, että Hirka on väärässä... 

Tulen ehkä jonakin päivänä lukemaan kirjan jatko-osat. Tämä ei ollut paras lukemani kirja mutta kirja/tarina ei ole huonokaan.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Odininlapsi

Siri Pettersen Julkaistu: elokuu 11, 2015
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: skandinaavinen mytologia

Alkuteos ilmestynyt 2013. Suomentanut Eeva-Liisa Nyqvist. Kansi ja kartta: Siri Pettersen. Sidottu.

Fabelprisen 2014. Bokhandlerprisen-ehdokas 2013, Bokbloggerprisen for Shortlist åpen klasse -ehdokas 2013, Norjan kulttuuriministeriön esikoiskirjapalkinnon ehdokas 2014, Bokhandelens barne- og ungdomsbokstipend Stora ljudbokspriset -ehdokas 2015, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2016.

Hirkalta puuttuu jotain, mikä kaikilla muilla on.
Jotain, mikä todistaisi, ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Mahti (Korpinkehät, #3)Ikitalvi (Lumen ja jään maa, #4)Varjoissa vaeltaja (Lumen ja jään maa, #2)Sysilouhien sukua (Lumen ja jään maa, #1)Mätä (Korpinkehät, #2)
Paikalla 1 jäsen ja 45 vierailijaa
Kitsusi
Uusin jäsen: Anders Vacklin
Jäseniä yhteensä: 9452