Terve, ja kiitos kaloista (Linnunrata #4) - Douglas Adams6

Kirja-arvio :: Terve, ja kiitos kaloista

Kirjoittanut Adolfina Romanov

No voi höh. Pettymys isolla p:llä. Pelkkää Arthurin ja Fenchurchin romanttista saivartelua alusta loppuun. Rikkoo sarjan tunnelman täysin. Zaphod ja Trillian ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen, Marvin vain vilahtaa lyhyessä ja surkeassa roolissa. Onneksi edes Ford saapuu lopulta paikalle pelastamaan sen mitä vain pelastettavissa on. Fenchurch on juu ihan kiva, mutta on aivan liian radikaalin normaali, ettei istu tarinaan ollenkaan. Ei. Edellisten osien tunnelma takas!


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Terve, ja kiitos kaloista

Alkuteos ilmestynyt 1984. Suomentanut Jukka Saarikivi. Päällys: Heikki Kalliomaa. 3. painos 2002. Nidottu.

Linnunrata-trilogian neljäs osa on syvällisestä nimestään huolimatta taattua Adamsia, parodiamestarin taukoamattoman hauskaa irvailua tieteiskirjallisuuden tutuimmille kliseille.

Linnunrataa vuosikaudet kiertänyt Arthur Dent laskeutuu planeetalle, joka osoittautuu tuhoutuneeksi luulluksi maaksi. Vanhalta kotiplaneetaltaan Arthur löytää pölyn ja mainospostin täyttämän talonsa lisäksi elämänsä tytön, joka tavanomaisempien naisellisten avujen lisäksi osaa myös lentää. Yhdessä he lähtevät etsimään Jumalan viimeistä viestiä luomakunnalleen ja – yllättävää kyllä – löytävät sen.