Reginan laulu - David Eddings, Leigh Eddings6

Kirja-arvio :: Reginan laulu

Kirjoittanut Ville Hankipohja

Näin Belgarionin/Mallorean tarun vannoutuneena fanina Reginan laulusta tulee mieleen, että se on Belgarion siirrettynä nykyaikaan. Ei varsinaiseti tarinan pohjalta, mutta henkilöhahmoista tulee mieleen tietyt hahmot kyseisistä sarjoista.

En tiedä oliko kirjan varsinainen juonenkäänne tarkoitus olla yllätys lukijalle vai oliko sen tarkoitus tulla yllätyksenä vain kirjan henkilöille, mutta henkilökohtaisesti se oli selvillä jo kauan ennen kirjan puoltaväliä. Tämä ei kuitenkaan vähentänyt varsinaista lukunautintoa.

En osaa sanoa kenelle varsinaisesti suosittelisin teosta. Se ei ole missään tapauksessa huono, mutta perinteiselle fantasiakirjallisuutta lukevalle (mitä Eddingsin tyypillinen tuotanto on) ei kirja varsinaisesta tarjoa juuri mitään uutta.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Reginan laulu

Alkuteos ilmestynyt 2002. Suomentanut Pasi Punnonen. Sidottu, kansipaperi.

Kansainvälisen fantasiakirjallisuuden ykkösnimi David Eddings tekee uuden aluevaltauksen yhdessä Leigh-puolisonsa kanssa. Eddingsien uutuusromaani on kiehtova yhdistelmä psykologista trilleriä, kihelmöivää murhamysteeriä ja kummitustarinaa.

Regina ja Renata Greenleaf ovat identtiset kaksoset, jotka teini-iässäkin ajattelevat ja toimivat aina samoin – he ovat jopa kehittäneet oman kaksoiskielensä, jota kukaan ulkopuolinen ei ymmärrä. Eräänä kohtalokkaana iltana toinen tytöistä murhataan raa'asti, eikä murhaajaa saada kiinni. Eloonjäänyt, silminnäkijänä ollut sisar käpertyy itseensä, kieltäytyy puhumasta ja kärsii ilmeisesti täydellisestä muistinmenetyksestä. Mutta kumpi tytöistä hän on – Regina vai Renata?

Vanhan perheystävän poika Mark onnistuu lopulta murtamaan tytön hiljaisuuden. Kaikki ei kuitenkaan ole hyvin. Tyttö kärsii painajaisista, joissa hän elää sisarensa kuoleman yhä uudelleen. Samaan aikaa kaupungissa iskee salamurhaaja, ja Mark alkaa epäillä, että kaksoset liittyvät surmatöihin jollakin yliluonnollisella, hirvittävällä tavalla...