Hobitti on erinomainen pohjustus Taru Sormusten Herrasta -saagalle. Se toimii myös täysin omilla jaloillaan eikä kruununperillisen maine sinä Ainoana Oikeana Teoksena vähennä sen tarinaan voimaa.

Alkuperäisessä teoksessa oli hieman erilainen ratkaisu tiettyyn tärkeään tapahtumaan kirjan keskivaiheilla (tästä saa halutessaan lisätietoa esim. Wikipedian artikkelista). Tolkienin tekemät muutokset uudempiin painoksiin olivat (ainakin omasta mielestäni) hyvä päätös, koska se loi vahvan pohjan jatko-osan tarinalle.

Jos uusi lukija ei halua heti syöksyä Sormusten Herran massiiviseen Taruun, voi aloittaa helpommalla ja lukea Hobitin. Jos se miellyttää, voi siitä sujuvasti jatkaa eteenpäin.

Suosittelen lämpimästi kaikille.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin

J. R. R. Tolkien Julkaistu: 1973
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, lapset
Avainsanat: elokuva, keski-maa, lohikäärmeet

Alkuteos The Hobbit or There and Back Again ilmestynyt 1937. Ilmestynyt suomeksi ensimmäisen kerran Risto Pitkäsen suomentamana nimellä Lohikäärmevuori vuonna 1973. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen.

Painostiedot Kontuwikissä.

1. laitos: WSOY, 1985. Tekijän kuvittama. 24. painos 2003. Sidottu ja nidottu versio.
2. laitos: WSOY, 2003. Kuvittanut Tove Jansson. ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Syysrummut (Matkantekijä, #4)Mifongin lunastama (Mifonki-sarja, #6)Lohikäärmeet (Talon-saaga, #1)Lumottu lukukausiJumalan silmä: Satu (Suomen lasten kirjoja, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 22 vierailijaa
FreakyMike
Uusin jäsen: Topi Kopakkala
Jäseniä yhteensä: 9455