Kuninkaan kahleet (Hopea #3) - Victoria Aveyard9

Kirja-arvio :: Kuninkaan kahleet

Kirjoittanut Nella

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

En todellakaan pettynyt tähänkään kirjaan, vaikka olinkin aluksi hieman skeptinen sen suhteen, että kirjaa kerrotaan useammasta eri näkökulmasta. Se on kuitenkin kiva tapa saada parempi käsitys koko tilanteesta ja sopii tarinaan todella hyvin. Vaikka Maren tilanne keskittyykin pitkälti yhteen miljööseen, jaksoin kuitenkin lukea kirjaa innolla eteenpäin. Aveyard on onnistunut pitämään teksti tyylin tarvittaessa kepeänä, vaikka aihe onkin melko synkkä. 

Kirjasta tekee mielenkiintoisen myös Maren luonne ja ajatukset, jotka ovat mielestäni kehittyneet huimasti parempaan sarjan edetessä. Kirjaan on saatu myös lisättyä mukavasti romantiikkaa kaiken toiminnan ja taistelun keskelle. Teos myös avaa paljon paremmin sarjan maailmaa ja sen kaupunkeja hahmojen matkustaessa niiden kautta. Kirjassa tulee myös paljon uusia henkilöitä, jotka ovat erittäin mielenkiintoisia ja odotan saavani lukea heistä lisää seuraavassakin osassa. 

Kirja loppuu jälleen liiankin houkuttelevaan kohtaan, jonka takia odotankin innolla sarjan viimeistä osaa. Kokonaisuudessaan teos on mielestäni ehkä sarjan paras osa ja kaikki yli 600 sivua luin erittäin nopeasti.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Kuninkaan kahleet

Alkuteos ilmestynyt 2017. Suomentanut Jussi Korhonen. Kansi Sanna-Reeta Meilahti. Sidottu.

Valtaisan menestyksen saavuttaneen fantasiasarjan odotettu uutuus!

Victoria Aveyardin Hopea-sarjan hengästyttävässä kolmannessa osassa liittolaiset punnitaan ja mahtavat armeijat kohtaavat toisensa. Mutta kuka johtaa uusveristen ja kapinallisten armeijan taisteluun, kun salamatyttö Mare Barrow on kadottanut kipinänsä ja viruu sadistisen kuningas Mavenin vankina? Olivatko kaikki hänen ja muiden uusveristen tekemät uhraukset turhia? Maven jatkaa kuolleen äitinsä, julman kuningatar Elaran perintöä ja hallitsee valtakuntaansa ja vankiaan häikäilemättömästi.

Maren ystäviensä kanssa yhdistämä ja kouluttama uusveristen ja punaisten kapinallisten armeija jatkaa järjestäytymistä ja kasvaa entisestään. He valmistautuvat vääjäämättä edessä olevaan sotaan tietäen että varjoissa piileskelyn aika on lopullisesti ohitse. Prinssi Cal, Maren rakastettu ja punaisten hopeaverinen liittolainen on päättänyt, ettei mikään estä häntä vapauttamasta salamatyttöä pahan veljensä kynsistä.

”Kuninkaan kahleet palkitsee ruhtinaallisesti sarjan kolmatta osaa kuumeisesti odottaneet fantasiakirjallisuuden fanit.” – VOYA

"Nerokas teos. Loppuhuipennus oli huikean intensiivinen, sarjasta on tullut yksi suosikeistani!!" – Cait, Goodreads

"Kaikki tässä kirjassa oli hyvää. Tapahtumapaikkojen kuvaus, henkilöhahmot, taistelut, rakkaustarina. Kokonaisuus suorastaan huusi täydellisyyttä." – Coreen, Goodreads