Kirja-arvio: Kapinalliset

Kirjoittanut Nella 9/10

Ei kyllä tuottanut pettymystä tämäkään kirja. Sarjan ensimmäinen osa oli kyllä aivan odottamattoman hyvä ja tämäkin kirja on kyllä ainutlaatuisen onnistunut. Jotenkin tässä on saatu tämä lohikäärme-juttu toimimaan poikkeuksellisen hyvin. Ja vaikka kertojia ja tapahtumapaikkoja sekä -aikoja on paljon enemmän kuin edellisessä kirjassa, ei se kuitenkaan ole sekavaa vaikka niin luulisi. 

Kirjan teksti on todella sujuvaa eikä kertaakaan ole tylsää hetkeä. Monesti on eri kertojilla samaan aikaan useammat taistelut käynnissä eikä jännitystä siis todella puutu. Löytyyhän tästä toki niitä rauhallisempia ja tunteikkaampiakin hetkiä, mutta kyllä tässä on usein lukiessa ollut vaikea laskea kirja käsistä, kun syyhyää saada tietää, miten juoni jatkuu. 

Ja kuten mainitsin, kertojia on tässä kirjassa enemmän eli useampaan hahmoon pääsee paremmin sisälle. Ember tietenkin on jo tuttu, mutta hänenkin tunteensa ovat monimutkaistuneet huomattavasti, vaikka aivan yhtä ihana hahmo on edelleen. Garret on kyllä muuttunut huomattavasti, mutta ei ainakaan huonompaan. Hän alkaa taas saada ehkä tunteistaan itse asiassa paremmin selkoa. Rileyyn taas pääsee tutustumaan paremmin, kun pääsee lukemaan hänen menneisyydestään ja hänen näkökulmastaan on huomattavasti enemmän tekstiä tässä kirjassa kuin edellisessä. Ja Dante sitten, no, hän on ehkä muuttunut eniten. Danten ajatuksia pääsee oikeastaan lukemaan kunnolla vasta tässä kirjassa ja se onkin kiinnostavaa luettavaa tosiaan. Kaikki henkilöt ovat melko erilaisia ja siis kiinnostavaa luettavaa, kun kertoja vaihtuu hyvää tahtia koko ajan. Se ei kuitenkaan tee tarinasta sekavaa, vaan vain paljon mielenkiintoisempaa ja parempaa luettavaa. 

Juoni tässä teoksessa on kyllä ihan omaa laatuaan. Pohja on periaattessa sitä tavallista: kapinalliset ja jokin mahdottomalta tuntuva tavoite, mutta Julie Kagawa on kyllä kirjoittanut tekstin sellaisella tavalla, että jää vain aivan koukkuun eikä tarina tunnu edes etäisestikään tutulta. Joskus se kapinallisidea alkaa tuntua vähän samalta vanhalta kauralta, mutta tässä on kyllä onnistuttu siinä omaperäisyydessä.

Kokonaisuudessaan kirja on mahtava jatko-osa kyseiseen sarjaan ja aion ehdottomasti lukea seuraavankin osan. 

 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kapinalliset

Julie Kagawa Julkaistu: elokuu 25, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, paranormaali romantiikka, nuoret Avainsanat: lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Eeva Parviainen. Sidottu, kansipaperi.

Julie Kagawan uutta luovassa trilogiassa ihmishahmoihin kätkeytyneet lohikäärmeet vaeltavat keskuudessamme...

Petturi. Luopio. Kapinallinen. 

Lohikäärme Ember Hill, joka oli soluttautunut ihmisten maailmaan Talon-järjestön käskystä, on vaihtanut puolta ja liittynyt kapinallisiin. Hän ei pysty unohtamaan Garret Xavier Sebastiania, Pyhän Yrjänän ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Kesytön (Susiraja, #1)Langennut enkeli (Langennut enkeli, #1)Väristys (Väristys, #1)Liekki (Liekki-trilogia, #1)Illallinen vampyyrin kanssa