Kirja-arvio: Seleesian näkijä

Kirjoittanut Nella - 4.0

Tämä kirja ei ole aivan tavallisesta päästä. Minun piti trilogian ensimmäisen osan alussa kyllä totutella tarinan kerrontatyyliin ja tätä kirjaa lukiessa se tuntuikin jo luontevalta. Teoksen tarina on kiinnostava ja tapahtumarikas, ehdottomasti mielekästä luettavaa. 

Tarinan päähenkilönä on edelleen selvästi Aleia, mutta välillä jäin kaipaamaan tietoa hänen elämästään jopa useammaksi kymmeneksi sivuksi. Koska tarinaa kerrotaan useamman henkilön perspektiivistä, siinä tapahtuu välillä kerralla huomattavan paljon, mutta Erika Vik on onnistunut pitämään tekstin kuitenkin sekavan ja selkeän rajalla. Kirja ei ole varsinaisesti sekava, mutta ei se kyllä selkeimmästäkään päästä ole. Itseäni se ei haittaa, sillä pieni epävarmuus tekee tarinasta vain hieman kiehtovamman.  

Teoksen juoni jatkuu nopeasti edellisen osan lopusta ja jo ensimmäisen sadan sivun jälkeen alkaa uusia hahmoja vyöryä joukolla mukaan. Kirjassa ehtii tapahtua monen monta jännitystä tihkuvaa tapahtumaa ja teoksen lopussa oli kyllä hauska muistella kaikkea, mitä alussa on tapahtunut. Kyllä näihin 600 sivuun mahtuu runsaasti juonenkäänteitä ja yllättäviä sekä hauskoja paljastuksia. Uudet henkilöhahmotkin ovat kaikki mielenkiintoisia ja hyvin erilaisia keskenään. En nyt ala niistä kertomaan sen enempää, mutta kiinnostavaa luettavaa yhtä kaikki. 

Loppujen lopuksi kirja on taidokkaasti punottu yhteen ja yksinkertaisesti vain mielenkiintoinen. Aion varmasti lukea sarjan viimeisenkin osan, kunhan se kerkeää ilmestyä. Suosittelisin kirjaa kyllä muillekin, juoni on kiinnostava ja henkilöt erikoisia mutta mahtavia.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Seleesian näkijä

Erika Vik Julkaistu: heinäkuu 28, 2017
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, steampunk
Avainsanat: kotimainen

Kansi ja kartta: Erika Vik. Sidottu, kansipaperi.

Corildon ja Aleia ovat saapuneet Seleesiaan selvittääkseen, kuinka Aleiassa olevan lumouksen saisi purettua. Corildonin menneisyys ei jätä miestä rauhaan. Tapahtumia varjostaa Seleesian sisäpoliittinen kuohunta, sillä villit huhut kuiskivat tulilinnuista, jotka karkotettiin puoli vuosisataa sitten. Toisaalla Esme koettaa suojella elämänsä suurinta rakkautta ja pitää Mateon hengissä. Ihmisten maailmassa valmistellaan ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Susikuningatar (Gigi ja Henry, #3)Hän sanoi nimekseen Aleia (Kaksosauringot, #1)Nefrin tytär (Kaksosauringot, #3)Kellopelikuningas (Gigi ja Henry, #2)Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 38 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Jyri Kyrönlahti
Jäseniä yhteensä: 9667