Kirja-arvio: Tulen perillinen

Kirjoittanut Nella - 5.0

Tämä kirja on yksi niistä harvoista, jotka todella ansaitsevat kaikki viisi tähteä. Teos on koko ajan koukuttavaa luettavaa eikä sitä meinaisi haluta laskea kädestä. Koko kyseinen sarja on aivan hirveän hyvä ja mielenkiintoinen ja tämäkin ylittää kyllä kaikki odotukset. 

Kirja on täynnä yllättäviä ja odottamattomia tapahtumia, jotka antavat väriä tarinalle ja saavat lukijan pysymään otteessaan. Juoni on alusta asti rakennettu siististi ja erittäin huolellisesti ja loppua kohden tarinan paljastuksien ansiosta alkaa ymmärtää aiempia tapahtumia paremmin. Tarinassa ei kertaakaan tule vastaan tylsää kohtaa ja se jatkuu luontevasti sivu toisensa perään.

Tarinaa kerrotaan usemman henkilön näkökulmasta, tietenkin Celaenan sekä muiden aiemmista kirjoista tuttujen hahmojen luota, mutta myös uusien henkilöiden elämää avataan tässä kirjassa paljon. Kirjassa on periaatteessa kolme päätapahtumapaikkaa: Celaenan luona, Chaolin ja Dorianin luona sekä uutena Manonin, vahvan ja synkän noidan, luona. Tämän ansiosta kirjassa tapahtuu koko ajan ja paikka vaihtuu usein edellisestä selkkauksesta toiseen. Se ei kuitenkaan tee tarinasta sekavaa, vaikka niin voisikin kuvitella. 

Tässä sarjassa on ehkä parhaat hahmot, joihin olen vähän aikaan törmännyt. Celaena on täydellinen päähenkilö: vahva, rohkea, itsepäinen ja kunniakas. Hän ei jää häpeämään tai nolostelemaan turhista ja jatkaa synkkienkin ajatusten läpi vahvalla tahdollaan. Yksi uusi lempparihahmoni on myös Rowan, joka ilmestyy heti kirjan alussa. Hänen ja Celaenan välinen suhde on kiinnostavaa ja hauskaa luettavaa, hieman erikoinen omalla tavallaan, mutta ehdottomasti erittäin vahva ja hurmaava.

Suosittelisin kirjaa ehdottomasti kaikille fantasiakirjallisuuden faneille, jotka pitävät vahvoista päähenkilöistä ja jännityksen täyteisistä hetkistä kirjansa parissa. Mielestäni kirja todellakin ansaitsee viisi tähteä.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Tulen perillinen

Sarah J. Maas Julkaistu: heinäkuu 13, 2018
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: lohikäärmeet, noidat

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

HÄN OLI TUHKAN JA TULEN PERILLINEN, EIKÄ HÄN KUMARTAISI KETÄÄN.

Celaena Sardothien on selvinnyt hurjista taisteluista ja musertavista suruista. Hän on kuitenkin joutunut maksamaan siitä sanoinkuvaamattoman hinnan. Nyt hän taistelee murheen murtamana omaa sisäistä tyhjyyttään vastaan.

Kaiken pimeyden keskellä Celaenasta on ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Peili (Septimus Heap, #3)Lumottu (Yön talo, #6)Varjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)Artemis Fowl: Aikaparadoksi (Artemis Fowl, #6)Pikkunoita
Paikalla 53 vierailijaa
Uusin jäsen: dobble
Jäseniä yhteensä: 8870