Kirja-arvio: Narrin matka

Kirjoittanut Denizen - 4.0

Narrin matka, aiemman sarjan jälkeen odotukset olivat korkeat, ja siksi teos jäi hieman mitäänsanomattomaksi. Kirjan nimi viittaisi Narrin vahvempaan läsnäoloon, mutta sellaista on turha odottaa, ja kirjalla kestää muutenkin turhan pitkään alkaa. Kun kirja sitten pääsee käyntiin, on vauhti sopiva, ja sitä tekee mieli lukea melko tauotta. Mukaan on tuotu lisää uudenlaista taikuutta, mikä toisaalta hieman harmittaa, mutta toisaalta kiehtoo. Ärsyttävänä piirteenä on Näkijän taru -sarjasta periytyneet ja vahvistuneet jatkuvuusongelmat. Esimerkiksi siinä missä aiemmassa teoksessa Fitzin aikomukset tiedettiin täysin varomattoman vaistonkäytön vuoksi, tässä kirjassa sanotaan suoraan ettei tällainen olisi mahdollistakaan. Hobb ei ole erityisen tarkka tässä mielessä, mutta kun sen antaa anteeksi, ovat kirjat kuitenkin hyvin tehtyjä, ja henkilöhahmot aivan oikeasti kiinnostavia. Ja kuten ennenkin, yhä pääsee ihmettelemään päähenkilön tyhmyyttä.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Narrin matka

Robin Hobb Julkaistu: lokakuu 2003
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: kissat

Alkuteos ilmestynyt 2001. Suomentanut Sauli Santikko.

1. laitos: Otava, 2003. Kannen kuva: John Howe. Otavan fantasiaromaani. Sidottu.
2. laitos: Otava, 2019. Seven. Kannen kuva: Jackie Morris. Nidottu.

FitzUljas Näkijä, alias Tom Mäyräviiru, on elänyt viisitoista vuotta erakkona, seuranaan vain kasvattipoikansa Onni ja sutensa Yönsilmä. Hiljainen elämä häiriintyy, kun ystävät menneisyydestä ilmestyvät yllättäen hänen syrjäiseen majaansa ja vetävät ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulenkantaja (Pohjoisen legendat, #3)Taivaan tulet (Ajan Pyörä, #10)Korppien tanssi (Taru kolmesta miekasta, #8)Jääsilmä (Vuorileijonan varjo, #4)Narrin vaellus (Narri ja Näkijä, #2)
Paikalla 45 vierailijaa
Uusin jäsen: fiona
Jäseniä yhteensä: 9325