Kirja-arvio: Linnunaivot

Kirjoittanut Eija - 3.5

Kirja on vaellustarina, missä ollaan luonnon armoilla ja pitää tulla toimeen niukalla ravinnolla ja ilman mukavuuksia.  Ympäristöä kuvataan tarkasti. Tarinaansa kertoo patikkamatkalle lähteneet Heidi ja Jyrki ja nimeämätön kolmaskin kertoja on mukana. Se kuka tai keitä tämä kertoja edustaa selviää viimeistään kirjan loppupuolella - rinnastus ja pointti on aika ovela.

Jyrki on vähän tiukkapipo kaikessa, enkä tarkoita pelkästään hänen pikkutarkkaa ympäristön roskaamattomuus intoaan (mikä on hyvä asia toki), kun taas Heidi on suurpiirteisempi ja hänen kertomissa osuuksissa on huumoriakin mukana. Tarina vetää hyvin ja lyhyiden lukujen vuoksi kerronta on ilmavaa ja väljää, mutta tarina jäi tapahtumien osalta hiukan vajaaksi. Kirjassa ei ole spefiä oikeastaan yhtään. Miljöö olisi mahdollistanut ripauksen yliluonnollista ja ehkä sellaisten tapahtumien lisäys olisi tuonut kirjaan enemmän mielenkiintoa ja potkua. Kirjan sanoma tulee kyllä hyvin esiin ja tällaisenakin kelpo luettavaa.   

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Linnunaivot

Johanna Sinisalo Julkaistu: syyskuu 12, 2008
Tyyppi: muu fiktio
Tyylit: mainstream, jännitys
Avainsanat: kotimainen, nuori aleksis -palkinto

Kannen kuva: Hannu Mänttäri. Sidottu, kansipaperi.

Nuori Aleksis -palkinto 2009. Prix Escapades -palkintoehdokas 2012, Impac-palkintoehdokas 2012.

Pysäyttävä romaani luonnon manipuloinnin seurauksista ja ihmisen kaipuusta äärimmäisyyksiin.

Extreme-kokemuksista kiinnostunut baarimikko Jyrki on lähdössä down under, kaikkien aikojen vaelluskierrokselle Uuden Seelannin ja Australian vaativille reiteille. Jyrkin yllätykseksi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Susanin vaikutusKahdeksanEhtookellotVakoojan salaisuusTuli
Paikalla 34 vierailijaa
Uusin jäsen: Oona Maaninka
Jäseniä yhteensä: 9322