Messias (Jalavan SciFi-sarja #10) - Kari Nenonen8

Kirja-arvio :: Messias

Kirjoittanut Eija

Tavallaan kirjan aihe on vieläkin ajankohtainen, sillä tarinan lähtökohta on Torinon käärinliina ja siihen kohdistuvat uskomukset. Asia on ollut selkeästi tapetilla lähellä kirjan kirjoitusajankohtaa. Kirja on julkaistu vuonna 1989 ja vuonna 1988 Jeesuksen käärinliinaksi väitetty riepu todistettiin keskiaikaiseksi väärennökseksi. Käärinliina puhuttaa yhä tänäkin päivänä ja tulkintoja ja tutkimustuloksia on vuosien varrella kertynyt monia.  Tarinan scifi elementtinä on kloonaus ja maan ulkopuolistakin älyä on mukana kuviossa.

Kirjan tyyli on salapoliisiromaanin oloinen. Tarinan kertojana ei kuitenkaan ole etsivä vaan lehtimies. Nenosta on moitittu yleisesti viimeistelemättömistä töistään, mutta itselleni tarina ja tyyli upposi eikä pienet kielioppi virheet ja väärät pilkun paikat itseäni häiritse.  Erään henkilön nimen vaihtuminen puolessa välissä lennosta jäi tosin ihmetyttämään – tarkoitus vai moka? Kirjaa oli kuitenkin helppo ja miellyttävä lukea. Myös juoni oli hyvin rakennettu eikä ollut ennalta arvattava.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Messias

Kansi: Jari Rasi. Nidottu.

Portti-palkinto 1990 (suomalaiset sf- ja fantasiaromaanit).

Torinossa säilytetään Santa Sidone -käärinliinaa, jonka uskotaan kuuluneen Jeesukselle. Tätä hyväksikäyttäen ryhmä tiedemiehiä kloonaa Jeesuksen, jopa kahtena kappaleena. Suomalainen lehtimies Johannes Korpi pääsee suunnitelman jäljille heti alusta alkaen ja hän yrittää tavata klooneja. Kloonauksen tarkoituksena oli saada uusi kuningas Israelille, mutta kloonit eivät suostu heille suunniteltuun rooliin...

Messias on suomalaisen kirjailijan näyttö kotimaisen scifin kansainvälisestä tasosta.