En oikein osannut odottaa kirjalta mitään kovin erikoista, koska teoksen kuvaus tuntui todella sekavalta kun siihen tartuin. Yllätyin kuitenkin suuresti.

Kirjan teksti on usein sarkastista ja täynnä kaikenlaista sadattelua ja sen sellaista. Teos ei aivan ole sellainen, jota yleensä lukisin, mutta kirjan juonessa on jotakin niin kiinnostavaa, että luin nopeasti koko kirjan. Aihe itsessään on melko rankka eikä tämä todellakaan ole kevyttä lukemista.

Kirjan hahmot ovat kaunistelemattomia ja selkeitä ja monissa on niin avoimua piirteitä, että heihin on helppo yhtyä. Päähenkilö Zinzi on määrätietoinen ja rohkea, melko hävytön välillä, mutta se vain tekee teoksesta mielenkiintoisemman.

Teos on kokonaisuudessaan oikein mainio, itse olisin varmasti jättänyt pois melkoisen määrän kiroilua ja muita hävyttömyyksiä tekstistä. Suosittelisin kirjaa kuitenkin ehdottomasti niille, joita kiinnostaa nykypäivän vaikeat aiheet sarkastisella tvistillä. 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Zoo City – Eläinten valtakunta

Lauren Beukes Julkaistu: toukokuu 27, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiaurbaani fantasia
Avainsanat: arthur c. clarke -palkinto, tähtivaeltaja-palkinto

Alkuteos ilmestynyt 2010. Suomentanut Tytti Viinikainen. Lopun sanasto muokaten ja lyhentäen suomennettu ranskankielisestä painoksesta. Kansi: Joey Hi-Fi. Nidottu.

Arthur C. Clarke -palkinto 2011, Tähtivaeltaja-palkinto 2017. World Fantasy -palkintoehdokas 2011, BSFA-palkintoehdokas 2011, Tähtifantasia-palkintoehdokas 2017.

”Jos sanat ovat luoteja, Lauren Beukes on tarkka-ampuja humalaisten konekiväärimiesten keskellä.” – Bill Willingham

lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Helsingin allaVarjojen valtias (Varjometsästäjät, #2)Harakanloukku (Faunoidit, #3)Ihmeotukset ja niiden olinpaikat: Alkuperäinen elokuvakäsikirjoitus (Ihmeotukset, #1)Lasikaupunki (Varjojen kaupungit, #3)
Paikalla 1 jäsen ja 59 vierailijaa
Eija
Uusin jäsen: Saba Nadew
Jäseniä yhteensä: 9730