Herääminen - Stephen King7

Kirja-arvio :: Herääminen

Kirjoittanut LongWalk

Hyvä tarina. Te jotka tykkäätte lukea hyviä Kingin tarinoita, tässä teille yksi. Kirja ei ole Duma Keyn tai Kuvun alla -tasoa, mikä nyt edes olisi, mutta hyvä kuitenkin. 

Henkilöhahmoja, siis oleellisia tarinan henkilöitä, on sopiva määrä, eli ei tarvinnu hirveästi muistella kuka oli kukakin. Kirja lähtee rauhallisesti mutta nousujohteisesti liikkeelle ja räjähtää loppupuolella. Kirjan äärimmäinen loppu on ehkä vähän kökkö. Kingin tyyliä taitaa olla yliloikkaukset joilla hypätään lopputapahtumien yli ja vältellään tapahtumien tarkempia selvityksiä.

Tervetuloa rajalle ja sen yli.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: 30 päivän ilmainen Nextoryn kokeilujakso koodilla 🠊 risingshadow (lisätietoa)

Herääminen

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu, kansipaperi.

OLETKO VALMIS KOHTAAMAAN SEN MIKÄ RAJAN TAKANA ODOTTAA?

Pieneen uusenglantilaiseen kaupunkiin saapuu uusi pastori. Komea Charles Jacobs ja hänen ihastuttava vaimonsa kietovat pian koko kaupungin pikkusormensa ympärille. Erityisen vaikutuksen pastori tekee kuusivuotiaaseen Jamie Mortoniin.

Mutta sitten tapahtuu jotakin. Jotakin mikä saa pastori Jacobsin hylkäämään uskonsa ja pakenemaan kiireen vilkkaa kaupungista.

Vuosia myöhemmin Jamie kohtaa silmänkääntäjäksi ja ihmeparantajaksi ryhtyneen pastorin uudelleen. Muusikkona itsensä elättänyt Jamie on paitsi tukevassa heroiinikoukussa myös kipeästi avun tarpeessa. Oudon pakkomielteen riivaama pastori lupaa auttaa Jamieta, kunhan tämä vain suostuu vastapalvelukseen. Sen seurauksena alkaa vääjäämätön matka kohti pelottavinta loppuratkaisua, jonka Stephen King on koskaan kirjoittanut.

\"Stephen King ei kuvaa todellisuutta vaan venyttää sen rajoja kuin Kafka konsanaan.\" – The Boston Globe

\"Herääminen vilisee viittauksia mm. Mary Shelleyn, Bram Stokerin ja H. P. Lovecraftin kauhuklassikoihin. Tutut teemat kasvavat kuitenkin aivan uudenlaisiin mittoihin. King on sähäkässä iskussa.\" – Tampa Bay Times