Kirja-arvio: Taikuri ja taskuvaras

Kirjoittanut Theodora - 3.5

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kirja alkoi lupaavasti. Liiterissä asuva orpotyttö herätti mielikuvia Charles Dickensin maailmasta. Tarinan olisi voinut kuvitella jopa paremmin Lontoon kuin Helsingin kaduille. Lopussa jännitys nousi hienosti ja asiat saivat selityksensä, joskin jäin miettimään, täytyykö spefissäkin kaikelle olla aina "luonnollinen" selitys. Minua häiritsi lähes koko kirjan ajan, että se tuntui kuin hakevan kohderyhmäänsä. Lasten kirjaksi siinä oli melko järkyttäviäkin kohtauksia, kuten herra Mortonin mafiamainen teloitus, jota Mina todistaa, mutta nuorten kirjaksi se jäi aika kesyksi. Kiinnostus seuraavaan osaan kyllä heräsi.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Taikuri ja taskuvaras

Anniina Mikama Julkaistu: maaliskuu 2, 2018
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen, topelius-palkinto

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Topelius-palkinto 2019.

Mikä tahansa on mahdollista, jos sen vain osaa uneksia.

Mina asuu kadulla ja varastelee henkensä pitimiksi. Tom on nuori keksijä ja taikuri, jonka Ihmeiden teatteri lumoaa yleisönsä ilta illan jälkeen. Mina ja Tom kohtaavat Helsingissä talvella 1890. Ensi hetkestä lähtien heidän kohtalonsa tuntuvat kietoutuvan merkillisellä tavalla yhteen, ja pian Mina ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)VelhojuuriTulimieli (Kapinaenkelit, #1)Noitalapsi (Noitalapsi, #1)Paluu Pompeijiin (Aikamatkaajat, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 73 vierailijaa
Iivari
Uusin jäsen: Jenna Mäkilä
Jäseniä yhteensä: 9876