Taikuri ja taskuvaras (Taikuri ja taskuvaras -trilogia #1) - Anniina Mikama7

Kirja-arvio :: Taikuri ja taskuvaras

Kirjoittanut Theodora

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Kirja alkoi lupaavasti. Liiterissä asuva orpotyttö herätti mielikuvia Charles Dickensin maailmasta. Tarinan olisi voinut kuvitella jopa paremmin Lontoon kuin Helsingin kaduille. Lopussa jännitys nousi hienosti ja asiat saivat selityksensä, joskin jäin miettimään, täytyykö spefissäkin kaikelle olla aina "luonnollinen" selitys. Minua häiritsi lähes koko kirjan ajan, että se tuntui kuin hakevan kohderyhmäänsä. Lasten kirjaksi siinä oli melko järkyttäviäkin kohtauksia, kuten herra Mortonin mafiamainen teloitus, jota Mina todistaa, mutta nuorten kirjaksi se jäi aika kesyksi. Kiinnostus seuraavaan osaan kyllä heräsi.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Taikuri ja taskuvaras

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Topelius-palkinto 2019.

Mikä tahansa on mahdollista, jos sen vain osaa uneksia.

Mina asuu kadulla ja varastelee henkensä pitimiksi. Tom on nuori keksijä ja taikuri, jonka Ihmeiden teatteri lumoaa yleisönsä ilta illan jälkeen. Mina ja Tom kohtaavat Helsingissä talvella 1890. Ensi hetkestä lähtien heidän kohtalonsa tuntuvat kietoutuvan merkillisellä tavalla yhteen, ja pian Mina työskentelee Tomin taikashow'ssa, jossa mekaaniset koneet heräävät eloon. Molempien menneisyydessä on kuitenkin pahoja, selvittämättömiä asioita. He joutuvat juonittelun pyörteeseen ja ajojahtiin, josta he voivat selviytyä vain rohkeutensa avulla – muutama taikatemppu hihassaan.

Taikuri ja taskuvaras aloittaa maagisen trilogian täynnä silmänkääntötemppuja, romantiikkaa ja jännitystä. Toinen osa, Huijarin oppipoika, ilmestyy 2019.

"Kirjan maailma on yllätyksiä ja illuusioita täynnä. Sen hetkissä on mukana ripaus taikuutta ja romantiikkaa. Taidokkaasti kirjoitettu historiankuvaus ja kiehtovat juonenkäänteet pitävät lukijan henkeäsalpaavassa otteessaan loppuun saakka. Steampunk-henkinen esikoisfantasiaromaani yhdistelee taitavasti menneisyyttä ja tulevaisuutta." – Topelius-palkintoraati