Kirja-arvio: Outolintu

Kirjoittanut Atran matkassa - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Täytyy sanoa, että yksi parhaimmista lukemistani kirjoista! Kirjaa lainatessa epäilin sitä, tuleeko se olemaan hyvä, tai jotain muuta, mutta Outolintu oli todella hyvä! Mukaansa tempaiseva juoni on todellakin plussaa, sekä hahmot ovat hyvin kuvailtuja. Epäilin aluksi Trisiä ja hänen rohkeuttaan siirtyessään Vaatimattomasta Uskaliaaseen. Toki Tris välillä vaikuttaa olevan 'tönkkö' (kuten kirjassakin sivuhenkilöt sanovat), mutta se ei haittaa ollenkaan, sillä se tuo kirjaan sitä jotain. Välillä vain mietin, että minkä takia ihmiset ovat jaettu Terävään, Sopuisaan, Vaatimattomaan, Rehtiin ja Uskaliaaseen, ehkä se on joku jolla estetään vallankumousta? Ainiin, onhan kirjassa vielä osattomat, jotka eivät kuulu mihinkään aiemmin mainitdemaani osastoon. Trisin ja Neljän suhdetta on kuvattu mielestäni hyvin: aluksi se lähtee pelkästä vilkuilusta, ja jossain vaiheessa Neljä heittää Trisiä päin veitsiä. Mielestäni Outolintu on hyvin samanlainen kuin Nälkäpeli, mutta silti niin erilainen. 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Outolintu

Veronica Roth Julkaistu: tammikuu 16, 2014
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, nuoret
Avainsanat: elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2011. Suomentanut Outi Järvinen. Sidottu. Uusi painos elokuvakannella 2014, nidottu.

Kerron itselleni niin tiukasti kuin pystyn, että näin asiat täällä menevät. Me teemme vaarallisia temppuja ja ihmisiä kuolee. Ihmisiä kuolee, ja sitten me teemme lisää vaarallisia temppuja. Mitä pikemmin pystyn sen seikan omaksumaan, sitä varmemmin selviän hengissä tästä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Nälkäpeli 1–3Paljaan taivaan alla (Paljaan taivaan alla, #1)Valinta (Valinta-sarja, #1)Julma maaDelirium: Rakkaus on harhaa (Delirium-trilogia, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 69 vierailijaa
Iivari, Fievre, Pisania
Uusin jäsen: Jenna Mäkilä
Jäseniä yhteensä: 9876