Kirja-arvio: Salamavaras

Kirjoittanut Rinja - 4.0

Olin näkevinäni taannoin, että tätä kirjaa/sarjaa uskallettiin verrata Pottereihin jossain. Lähdenpä siitä liikkeelle. Kirjan perusidea on sinällään aivan loistavasti oivallettu ja hamuilee jo Pottereiden tasoa siinä suhteessa. Suuri ja mahtava Länsi on vain maantieteellisesti lähtöisin Kreikasta jumalineen - kun painopiste siirtyi Roomaan sen jälkeen, jumalatkin siirtyivät loogisesti sinne. Sitten Keski-Eurooppaan & Englantiin, ja lopulta, minnekäs muualle kuin Amerikkaan. Kreikkalaisten (tai tässä tapauksessa "kreikkalaisten") jumalien luonne toki tiedetään, eikä siis kannata enää ihmetellä Usankaan ominai-/tuisuuksia, jeh? Juoni on toki suhteellisen taitavasti rakennettu ja siinä on kutkuttavan toimiviakin solmuja, mutta sen lisäksi myös - ainakin vähän kokeneempaan makuun - hitusen verran arvattavissa olevaa tavaraa. Päähenkilön nuoruus kalastelee tietenkin ennen kaikkea nimenomaan nuorempaa lukijakuntaa, mutta kyseessähän aikoo ilmeisesti olla kunnollinen sarja; päähenkilö siis kasvaa. Hyvällä tuurilla voi tapahtua ainakin jonkinasteinen potter-ilmiö vielä, eli kirjailija saisi yhä vain paremman otteen aineksistaan (puuttumatta Pottereiden loppupuolen elämänkaareen, sillä siitä ollaan niin montaa mieltä). Tältä kirjailijalta voisi toivoakin kaikenlaista, sen verran taitavasti hän sai ujutettua soppaan erikoisia aineksia mainioksi nuortenkirjaksi asti. Erityisesti täytyy kunniamainita päähenkilön ns. luki- & tarkkaavuushäiriö. Siinähän tulee aivan loistavasti käsittelyyn tämä nyky-yhteiskunta!
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Salamavaras

Rick Riordan Julkaistu: toukokuu 20, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu
Avainsanat: antiikin mytologia, elokuva

Alkuteos ilmestynyt 2005. Suomentanut Ilkka Rekiaro. Sidottu.

Mitä jos kuulisit olevasi Olympoksen jumalan puoliverinen jälkeläinen? Percy Jacksonin elämästä on leikki kaukana, kun antiikin jumalat, sankarit ja hirviöt muuttuvat todeksi…

”Me emme ole tyhmiä, Percy Jackson. Oli vain ajan kysymys milloin saisimme tietää, kuka sinä olet.” Mistä matikanope oikein puhuu? Se mitä newyorkilaiselle Percy Jacksonille tapahtuu kesken ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Jumalten sota (Percy Jackson, #5)Vaiennut oraakkeli (Apollon, #1)Labyrinttitaistelu (Percy Jackson, #4)Palava labyrintti (Apollon, #3)Tyrannin hauta (Apollon, #4)
Paikalla 1 jäsen ja 46 vierailijaa
LordStenhammar
Uusin jäsen: Tino Vehoniemi
Jäseniä yhteensä: 9367