Hylätty ranta - Andrew Michael Hurley6

Kirja-arvio :: Hylätty ranta

Kirjoittanut LongWalk

Teos kuihtui lopussa. Alku oli erittäin lupaava mutta loppu oli hieman pettymys kun hyvän alun jälkeen odotti samanlaista jatkoa.

Ymmärrän ettei kaikkea kuulu avata mutta jos asioita selitetään mysteerisesti eikä lopussakaan ole selkoa niin tarina on heikko.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Hylätty ranta

Alkuteos ilmestynyt 2014. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Sidottu, kansipaperi. Musta ja valkea suojapäällinen.

Costa-palkinto 2015 (paras esikoiskirja), James Herbert -palkintoehdokas 2015.

”Hylätty ranta ei ole vain hyvä, se on suurenmoinen. Hämmästyttävää kirjallisuutta.– Stephen King

Loney on kavala, jumalanhylkäämä rantakaistale Luoteis-Englannissa. Teini-ikäinen Tonto ja hänen mykkä veljensä Hanny viettävät rannan ränsistyneessä rinnetalossa perinteistä pääsiäisretriittiä. Katolilaisen perheen äiti uskoo, että paikallisen kappelin pyhä vesi vielä parantaa hänen poikansa.

Odotettua ihmettä ei kuulu, mutta riittejä ja uskomuksia vaalivassa kyläyhteisössä tapahtuu outoja. Kylänmiehen sokea äiti saa näkönsä yllättäen takaisin, ja vaikka kevät on vasta aluillaan, rinnetalon omenapuut kantavat satoa. Samaan aikaan Hanny ja Tonto todistavat, kuinka viimeisillään raskaana olevaa teinityttöä kuljetetaan laskuveden aikaan pahamaineiselle Coldbarrown saarelle.

Coldbarrow ja sen nuori asukas vetävät Hannya vääjäämättömästi puoleensa. Veljesten tutkimusmatka saaren ytimeen laukaisee hämmästyttävien ja kauhistuttavien tapahtumien ketjun, joka muuttaa molempien poikien elämän peruuttamattomasti.

Hylätty ranta palkittiin Britanniassa vuoden 2015 parhaana esikoisromaanina.

Andrew Michael Hurley (s. 1975) on englantilaiskirjailija, joka asuu esikoisromaaniaan vahvasti inspiroineissa Lancashiren maisemissa.

Ihmeellinen... ytimiä myöten kylmäävä ja runollinen. – The Times

Jännityksen pitkittämisen mestarinäyte. – Financial Times

Taiturimainen tutkimusmatka kauhuun. – Sunday Times

Tämä on romaani siitä, mitä ei voi ääneen sanoa, mihin vain viitataan, mikä vaivoin tavoitetaan, tuskin ymmärretään; tämä romaani on täynnään pimeitä koloja ja hämäriä aukkopaikkoja, joita mielikuvituksesi pakostakin täyttää. – Observer

\"Goottilainen mestariteos.\" – Guardian

\"Kirjoitettu runoilijan taidoilla.\" – The Times, Books of the Year

\"Verrattoman omintakeiset henkilöt, kylmänkostea lohduton maisema ja kaikkialle läpitunkeva uhkan tuntu tekee tästä karmivaa, järkyttävää luettavaa, hellittämätön aina yllättävään loppuun saakka.\" – Daily Mail