Kirja-arvio: Hopeinen tuoli

Kirjoittanut Porttikielto - 3.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Hopeinen tuoli oli seikkailukertomuksena yksi Narnian parhaista. Lukukokemustani kuitenkin pilasi suuresti kristinuskoinen propaganda, sillä koko romaanin ajan Aslanin (Jeesuksen) antamat merkit (Kymmenen käskyä) olivat ohjenuora, jota päähenkilöiden täytyi sokeasti noudattaa. Ja jos merkkejä ei noudattanut, sai siitä rangaistuksen (esim. puhuvan hirven syöminen, jota verrattiin vauvan syömiseen). Jillin ja Eustacen kokeilukoulussa ei opetettu Raamattua, joten siellä oli paljon koulukiusaamista ja huonot käytöstavat. Lisäksi matkakertomukset olivat älyttömän tylsiä, kuten aina, ja seksismi oli jälleen vahvasti läsnä. Pidin suuresti Rapanhapakko-hahmosta, joskin hän oli esittelyssään melko turhauttava ja arvelin vihaavani häntä. Hän osoittautui kuitenkin pidemmällä tarinassa oikein miellyttäväksi ja hauskaksi hahmoksi. Tässä kirjassa oli lempikohtaukseni kaikista Narnia-kirjoista, se kun prinssi Rilian oli köytettynä tuoliin ja yritti vakuuttaa olevansa nyt pois lumouksen alta. Olen silti hiukan yllättynyt, että tämä tuntuu olevan monen suosikki Narnia-kirjoista.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Hopeinen tuoli

C. S. Lewis Julkaistu: 1976
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret
Avainsanat: narnia, tv-sarja

Alkuteos ilmestynyt 1953. Suomentanut Kaarina Helakisa. Kuvittanut Pauline Baynes.

1. painos: Otava, 1976 (5. painos 2000). Sidottu.
7. painos: Loisto, 2009. Nidottu.

Himmeänä syyspäivänä Jill Pölkky on juuri lopettelemaisillaan itkemisen koulun voimistelusalin takana, kun Eustace Ruikku melkein törmää häneen.

Eustacen Jillille antama piparminttukaramelli saa onneksi maailman näyttämään vähän valoisammalta. Eustace päättää uskoutua Jillille ja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Narnia: Kaikki tarinatKaspianin matka maailman ääriin (Narnian tarinat, #3)Prinssi Kaspian (Narnian tarinat, #2)Taikurin sisarenpoika (Narnian tarinat, #6)Hevonen ja poika (Narnian tarinat, #5)
Paikalla 1 jäsen ja 41 vierailijaa
HourglassEyes
Uusin jäsen: Ville Suur-Askola
Jäseniä yhteensä: 9109