Kirja-arvio: Taikuri ja taskuvaras

Kirjoittanut kyty - 4.5

Aikuislukijalle kirja voi olla piirun verran "lapsellinen" tai kevyt kuten muut ovat maininneet, mutta koska en varsinaiseti edes kuulu kohderyhmään, en oikein osaa lukea sitä viaksi. Itseäni asia ei oikeastaan edes haitannut, pikemminkin päin vastoin. Kaipasin jotain mukaansatempaavaa luettavaa josta ei tulisi liian raskas ja ikävä olo, joten myös siinä mielessä olin tyytyväinen ettei kirja mennyt synkistelyksi, vaikka siinä tapahtuukin myös ikäviä asioita.

Tiedän, että olisin tykännyt tästä todella paljon nuorena, ja hankkisin tämän mieluusti lahjaksi jos tuntisin jonkun sopivan ikäisen. Pidin kirjan ajankuvauksesta ja yksityiskohdista, ja myös Helsingin kuvitellut puolet tuntuivat uskottavilta. Eli sympaattinen tuttavuus, ja mielenkiinto heräsi sen verran että luen varmasti myös seuraavat osat.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Taikuri ja taskuvaras

Anniina Mikama Julkaistu: maaliskuu 2, 2018
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, historia, nuoret
Avainsanat: 1800-luku, kotimainen, topelius-palkinto

Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Topelius-palkinto 2019.

Mikä tahansa on mahdollista, jos sen vain osaa uneksia.

Mina asuu kadulla ja varastelee henkensä pitimiksi. Tom on nuori keksijä ja taikuri, jonka Ihmeiden teatteri lumoaa yleisönsä ilta illan jälkeen. Mina ja Tom kohtaavat Helsingissä talvella 1890. Ensi hetkestä lähtien heidän kohtalonsa tuntuvat kietoutuvan merkillisellä tavalla yhteen, ja pian Mina ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Huijarin oppipoika (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #2)Tinasotamiehet (Taikuri ja taskuvaras -trilogia, #3)Mestarin kosto (W.A.R.P., #3)Salamurhaajan oppipoika (W.A.R.P., #1)Pyövelin vallankumous (W.A.R.P., #2)
Paikalla 42 vierailijaa
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388