Kirja-arvio: Kaksi tornia

Kirjoittanut Lukijatar - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Taru Sormusten Herrasta kirjat 3-4 sisältyvät tähän Kahtena tornina tunnettuun teokseen, joka vie jälleen syvemmälle Keski-Maan historiaan ja kansoihin samalla, kun todellakin matkan mahdottomuus alkaa konkretisoitua. Alkupuolella tutustutaan kahteen kansaan historioineen ja murheineen. Jälkipuoliskolla aletaan jo pohjustaa viimeisten osien kohtalonnäyttämöitä, viipymällä Ithilienissä peräti neljän luvun verran ja saapumalla vihdoin Mordoriin.

Erityisesti kirjan 4 pieni laahaavuus tuotti aikoinaan sen, että se oli vähiten suosikkini teoksen osista. Kuitenkin se on silti oleellinen pala, joka vie tarinan kohti loppuaan niin hyvässä kuin pahassa. Edelleen myös kirjat 3-4 saavat minulta täydet pisteet samoista syistä kuin osat 1-2.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kaksi tornia

J. R. R. Tolkien Julkaistu: 1974
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: elokuva, keski-maa

Alkuteos ilmestynyt 1954. Suomentaneet Kersti Juva ja Eila Pennanen. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Tarkistettu laitos: WSOY, 2002. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu, kansipaperi. Painostiedot Kontuwikissä.

SORMUKSEN SOTA SYTTYY

Kun tummat pilvet kerääntyvät Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien katse on suuntautunut muualle, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä…

Kaksi ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tulenkantaja (Pohjoisen legendat, #3)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Myrskykausi (The Witcher – Noituri, #8)Lohikäärmeen kynsi (Pohjoisen legendat, #1)Viimeinen valtakunta (Usvasyntyinen, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 39 vierailijaa
Eija, Salka
Uusin jäsen: jouko Salonen
Jäseniä yhteensä: 9388