Kirja-arvio: Pendragonin legenda

Kirjoittanut Lukijatar - 4.0

Pendragonin legenda ammentaa vahvasti goottilaisen kirjallisuuden perinteestä niin juoneltaan, miljööltään kuin hahmoiltaankin. Teos on myös hyvin genretietoinen: brittiläisyyden yliampuvassa kuvailussa on ironiaa, joka osaltaan tekee teoksesta oikein hauskaa luettavaa. Juoni on vetävä, hahmot toimivat ja tunnelmaltaan teos on aidosti omintakeinen. 

Annan Pendragonin legendalle neljä tähteä: yhden hyvin toteutetusta genretietoisuudesta, toisen vetävyydestä, kolmannen omaäänisyydestään ja neljännen intertekstuaalisesta kiinnostavuudestaan.

Suosittelen teosta erityisesti Da Vinci -koodin ja Draculan ystäville.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Pendragonin legenda

Antal Szerb Julkaistu: maaliskuu 6, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, kauhu, jännitys

Alkuteos ilmestynyt 1934. Suomentanut Juhani Huotari. Kansi ja vinjetit: Timo Mänttäri. Taitto: Atena. Sidottu, kansipaperi.

”Jotain on tapahtumassa. Jotain on tapahtumassa. Kohtalottaret punovat lankojaan. Pendragonin suvun historiasta aukeaa uusi, raskas sivu.”

Vuonna 1933 mystiikkaa tutkiva unkarilainen tohtori János Bátky saa odottamattoman kutsun jaarli Pendragonin kartanoon. Bátky päätyy todistamaan outoja ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Inkojen kulta (Dirk Pitt, #12)Verenluovuttajan muistikirjaPortti naisten maahanMaailmojen sotaCarpe jugulum (Kiekkomaailma, #23)
Paikalla 1 jäsen ja 26 vierailijaa
Sonja perätalo
Uusin jäsen: Virpi Larmila
Jäseniä yhteensä: 9384