Unten veitsi (Ajan Pyörä #24) - Robert Jordan7

Kirja-arvio :: Unten veitsi

Kirjoittanut Jussi

Luin teoksen englanniksi, joten käytän arviossa alkukielisiä termejä. Knife of Dreams on laajan Wheel of Time -sarjan 11. osa. Minusta kirja voittaa kolme edellistä, se on paras WoT-romaani sitten seitsemännen osan (A Crown of Swords). Tällä kertaa kirjassa jopa tapahtui oikeasti jotakin, ja muutama pitkään jatkunut juonilinja saatiin päätökseen. Kirjassa oli myös paljon toimintaa, ja useita salaisuuksia paljastettiin. KoD oli hyvää viihdettä, jos Andorin kruununperimys -juonikuviota ei lasketa mukaan. Ei tämä yksittäisenä teoksena kyllä mitenkään toiminut, jouduin alussa katsomaan netistä, keitä kaikki henkilöt ovat. Edellisen osan lukemisesta oli aikaa. Parasta Knife of Dreamsissa oli ehkä lopunajan tunnelma. Kirjasta tuli selvästi ilmi, että Viimeinen taistelu on aivan käsillä. KoD myös koukutti mukavasti; se oli pakko lukea nopeasti loppuun, vaikka välissä olikin tylsiä kohtia. Viimeiseltä osalta voi odottaa jotain, sillä tämä oli liikahdus parempaan suuntaan. Kirja on jaettu suomennoksessa kahtia.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Unten veitsi

Alkuteos ilmestynyt 2005. Sisältää alkuteoksen luvut prologi–17. Suomentanut Susanna Paarma. Kannen kuva: Darrell K. Sweet. Sidottu.

Hugo-palkintoehdokas 2014 (koko sarja).

Mat kumppaneineen on kätkeytynyt seanchaneilta Val Lucan näytöskiertueen monenkirjavan väen joukkoon. Mukana on myös Tuon, Yhdeksän kuun tytär, josta ennustuksen mukaan on tuleva Matin puoliso. Nainen on tietämättään yhä tärkeämpi osa seanchanien valtapeliä, ja Mat oivaltaa olevansa vastuussa hänen turvallisuudestaan.

Samaan aikaan Elayne seuraa Caemlynin muurien ympärillä käytävää taistelua ja tekee parhaansa pitääkseen merikansan Tuulentuntijat järjestyksessä. Hän alkaa myös tutkia henkivartiostonsa komentajan kapteeni Mellarin toimia. Voiko olla totta, että joku tappaa hiljalleen Suvun naisia?

Ajan Pyörä on kiehtova, vahva taru Uudestisyntyneen lohikäärmeen pitkästä taipaleesta halki maiden ja maailmojen. Sarja lähenee loppuhuipennustaan.