Kirja-arvio: Jäälohikäärme

Kirjoittanut dbgirl - 2.5

Hyvä ja melko koskettava tarina Adara-nimisestä pikkutytöstä, joka rakasti talvea ja kylmää toisin kuin muut.

 

Tarinan alku ja keskiosa on hyvä, mutta loppu on kiirehdityn oloinen. En myöskään ymmärrä miksi Adaran erilaisuutta ei hyödynnetty lopussa kun siihen oltiin kaiken aikaa viitattu että niin kävisi. Joo, olihan siellä lohikäärme joka auttoi Adaraa mutta en kyllä ainakaan käsitä sitä miksi hänen koko persoonansakin muuttui ja miten siitä tehtiin positiivinen asia että on kuin muutkin, eikö voi olla sankari ja silti olla erilainen?

 

Kirjoitus on lopussa muutenkin ontuvaa, siinä esimerkiksi toistellaan asioita mikä ei ole siihen mennessä ollut ollut kirjan tyyli. Siinä on myös tynkiä lauseita.

 

On myös vaikeaa kuvitella minkä ikäisille tämä sopisi parhaiten. Teineille tämä on jo liian kesyä ja koulunsa vasta-aloittaneille tämä on liian synkkä ja raaka. Ehkä 10-11-vuotiaille?

 

Kuvitus sopii täydellisesti kirjan maailmaan, todella kaunista ja synkkää.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Jäälohikäärme

George R. R. Martin, Luis Royo Julkaistu: tammikuu 26, 2016
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia, nuoret
Avainsanat: lohikäärmeet

Alkuteos ilmestynyt antologiassa 1980, erillisenä kirjana 2006. Kuvittanut Luis Royo. Suomentanut Satu Hlinovsky. Sidottu, kansipaperi.

Legendojen mystinen jäälohikäärme herätti pelkoa, sillä kukaan ei ollut milloinkaan kesyttänyt sellaista. Yli lentävä jäälohikäärme jätti jälkeensä lohduttoman kylmän ja jäisen maan. Mutta Adaraa ei pelottanut – hän oli talvilapsi, syntynyt ankarimpien kenenkään muistamien pakkasten aikaan.

Adara ei muistanut ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen kuningatar (Throne of Glass, #4)Brisingr (Perillinen, #3)Eragon (Perillinen, #1)Tulen perillinen (Throne of Glass, #3)Perillinen (Perillinen, #4)
Paikalla 2 jäsentä ja 57 vierailijaa
MARGO, Fievre
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873