Kuninkaiden viimeinen keino oli selkeästi Ensimmäinen laki -trilogian paras osa. En vielä ensimmäinen kirjan jälkeen arvannut, että tarinan päätöksestä tulee näin hyvä. Sotimista ja suuria taisteluja löytyi nyt paljon, mieleeni jäivät erityisesti pari todella rajua Veriysi-kohtausta. Vaikutteita näihin oli taidettu ottaa Michael Moorcockin Elricin riehumisesta Myrskyntuoja-miekkansa kanssa.

Sarjan lopetus oli kuin märkä rätti vasten kasvoja perinteisen eeppisen fantasian ystäville. Sodastakin kirjailija poisti kaiken sankarillisuuden. Yllättävien paljastusten ja viimeisten lukujen jälkeen oli mahdoton sanoa, ketkä olivat "hyviä" tai "pahoja". Bayaz oli aivan jotain muuta kuin Belgarath-kopio, ja hänen puheensa antoivat uuden merkityksen trilogian nimelle.

Kuninkaiden viimeisessä keinossa Jezalin kehitys jatkui, ja pidin yllättävän paljon hänen näkökulmaosuuksistaan. Myös Logenista paljastui uusia puolia, jotka syvensivät hahmoa, vaikkeivät myönteisessä merkityksessä...

Vaikka trilogia on ohi, niin seikkailut Ensimmäisen lain maailmassa jatkuvat. Toivottavasti seuraavatkin kirjat saadaan suomeksi, sillä meno vain paranee.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kuninkaiden viimeinen keino

Joe Abercrombie Julkaistu: joulukuu 5, 2019
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia + synkkä fantasia

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Satu Hlinovsky. Kannen kuva: Laura Brett. Sidottu, kansipaperi.

David Gemmell Legend -palkintoehdokas 2009.

Sotaa käydään monella rintamalla, ja Unionin kuningas makaa kuoleman kielissä vailla perillistä. Ylivalvoja Gloktan kyvyt uhkailun ja kiristyksen saralla pääsevät arvoiseensa käyttöön, kun aateliset pohtivat kruunun kohtaloa.

Ensimmäinen tietäjä Bayaz seurueineen taas on palaamassa maailman ääriin vieneeltä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Tuulen nimi (Kuninkaansurmaajan kronikka, #1)Taru sormusten herrastaValtaistuinpeli (Tulen ja jään laulu, #1)Locke Lamoran valheet (Herrasmiesroistot, #1)Salamurhaajan oppipoika (Näkijän taru, #1)
Paikalla 1 jäsen ja 44 vierailijaa
Darkki
Uusin jäsen: Inka Matilda
Jäseniä yhteensä: 9886