Kirja-arvio: Cathyn kirja

Kirjoittanut Varjolehti - 2.0

Audiovisuaalisen viihteen aikakautena kirjojenkin on pyrittävä olemaan enemmän kuin kirjoja, autenttisen tuntuisia paloja toisista todellisuuksista. Cathyn kirjan tapauksessa materiaalinen kokonaisuus onkin todella huolellisesti rakennettu muistuttamaan töherreltyä päiväkirjaa, ja ohessa seuraa kunnioitusta herättävä läjä erilaisia ”dokumentteja” nenäliinasta revittyyn valokuvaan. Ennen kuin on lukenut sivuakaan, teoksen antia innostuu tutkimaan. Vaan valitettavasti, kun tarina on luettu, on todettava, ettei sen kiinnostava formaatti pelasta sen onttouttaan kumisevaa sisältöä. Tarina on tulvillaan nuoremmiksi ja modernimmiksi tuunattuja Neiti Etsivä -kliseitä ja henkilöhahmot ovat parhaimmillaankin karikatyyrisiä, täsmälleen sellaisia kuin keski-ikäiset miehet (ks. kirjailija) kuvittelevat teinityttöjen olevan. Pahimman maun suuhun jättää kuitenkin tökerö loppuratkaisu, joka lähinnä kehottaa nuorta lukijaa ostamaan myös jatko-osan. Ajatus monimateriaalisesta nuortenkirjasta on toki kaunis ja uppoaa varmasti yleisöönsä, mutta itse kirjallisen aineksen jättäminen näin puolitiehen on lukijan kuin lukijan aliarvioimista. Tartuin tähän teokseen ”ammatillisesta kiinnostuksesta” tämän tyyppisen oheismateriaalin käyttöön, ja se oli paremmin tehtyä kuin odotin, mutta huonommin sidottu tarinaan kuin osasin kuvitellakaan. Jatko-osa tai edes kirjailijan muu tuotanto eivät houkuttele lainkaan.
Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Cathyn kirja

Sean Stewart, Jordan Weisman Julkaistu: huhtikuu 9, 2008
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasia, nuoret, seikkailu

Sean Stewart, Jordan Weisman, Cathy Brigg: Cathyn kirja: Löytäjää pyydetään palauttamaan. Alkuteos ilmestynyt 2006. Kannen suunnittelu: Alicia Freile. Sisustan suunnittelu: Cathy Brigg. Toimitus: Andra Serlin. Suomentanut J. Pekka Mäkelä. Julkaistu irtokansissa, joihin kiinnitetyssä muovitaskussa erilaista oheisaineistoa.

Ennennäkemätön myyntimenestys kaikkialla maailmassa!

lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Palava labyrintti (Apollon, #3)Reckless: Veljeni peloton (Reckless, #2)Punainen pyramidi (Kanen aikakirjat, #1)Artemis Fowl: Atlantiskompleksi (Artemis Fowl, #7)Fimbul-talvi (Matka Asgårdiin, #1)
Paikalla 2 jäsentä ja 33 vierailijaa
Rinja, Jossu89
Uusin jäsen: Ruska
Jäseniä yhteensä: 9376