Kirja-arvio: Kuninkaan paluu

Kirjoittanut Lukijatar - 5.0

Varoitus: kirja-arvio sisältää juonipaljastuksia

Teos sisältää viimeiset kaksi kirjaa kaikkiaan kuuden kirjan kokonaisuudesta, joka tunnetaan nimellä Taru sormusten herrasta. Viimeisissä osissa vaivutaan syvemmälle maailmanlopun tunnelmiin, vaikka valonsädekin vielä ehtii lopussa välkähtää kaiken tuhon jälkeen. Tuhatsivuinen teos saa ansaitsemansa päätöksen, joka on sekä vaikuttava että surumielinen. 

Rytmillisesti osat 5-6 ovat tasapainoisempia kuin osat 3-4, ja erityisesti loputtomaksi muistamani luku 6 on paljon tiiviimpi kuin mielikuvissani. Juonen langat sidotaan yhteen suorastaan klassiseen tapaan ja tarina päättyy kuten arvata saattaa, mikä toki tässä yhteydessä toimii. Kyllä Harmaat satamat aina jättää haikean olon. 

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kuninkaan paluu

J. R. R. Tolkien Julkaistu: 1975
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: fantasiakorkea fantasia
Avainsanat: elokuva, keski-maa

Alkuteos ilmestynyt 1955. Suomentanut Kersti Juva. Runot suomentanut Panu Pekkanen. Tarkistettu laitos: WSOY, 2002. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu, kansipaperi. Painostiedot Kontuwikissä.

KOHTI LOPULLISTA PÄÄMÄÄRÄÄ

Kun tummat pilvet kerääntyvät Keski-Maan taivaalle ja mantereen mahtavien katse on suuntautunut muualle, joutuvat pienet ja hiljaiset tekemään sankaritöitä…

Taistelukentällä ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Älä riko pintaaMifongin perintö (Mifonki-sarja, #1)Talvisateet (Vuorileijonan varjo, #7)Ajan sankari (Usvasyntyinen, #3)Savuvarkaat (Savuvarkaat, #1)
Paikalla 3 jäsentä ja 53 vierailijaa
Pisania, Iivari, Rinja
Uusin jäsen: Suvi Ukkonen
Jäseniä yhteensä: 8873