Game of Thrones: Koko historia - Kim Renfro7

Kirja-arvio :: Game of Thrones: Koko historia

Kirjoittanut Q_Black

Tämä oli vannoutuneelle GoT-ganille aika pakollinen hankinta. Hitusen olin pettynyt siitä, että tässä ei ollut kuvia ja muuta kivaa sälää, mutta kun aloin lukemaan tätä niin silmäni suorastaan vilisivät kirjan sivuilla. Tämä kirja käsittelee asiantuntevasti ja kattavasti kaikkien tuontantokausien tapahtumia, henkilöitä ja kaikkea siltä väliltä. Se tuo fanin eteen paljon uutta nippelitietoa sarjasta ja pariin kertaan oikeasti kohottelin kulmian hämmästyksestä kun tajusin miten paljon asioita minulta oli jäänyt sarjaa katsoessa huomaamatta. Yllätyksenä tuli mm. se miten musiikki liittyy mihinkin kohtaukseen ja henkilöön ja miten esimerkiksi hahmojen vaatetus muuttuu tarinan edetessä. Hauskoja juttujakin löytyi esimerkiksi kulissien takaa kun näyttelijät ja käsikirjoittajat tekivät toisilleen metkoja piloja. Sanoisin, että tämä on aika monen fanin pakko-osto. Toki jos olet aktiivisesti etsinyt vuosien saatossa sarjasta kaikenlaista faktaa niin tämä ei välttämättä tuo hirveää tietojen kirjoa nenän eteen. Suosittelen kuitenkin lukaisemaan jos sarja on lähellä sydäntä.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?
Kirja-arvion palautteet +1


Game of Thrones: Koko historia

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Jänis Louhivuori. Sitaatit George R. R. Martinin Tulen ja jään laulun teoksista suomentanut Satu Hlinovsky. Kannen kuva: iStock, Unsplash. Sidottu.

KATTAVA TEOS MAAILMAN SUOSITUIMMASTA FANTASIASARJASTA
SISÄLTÄÄ KAIKKI TUOTANTOKAUDET – MYÖS VIIMEISEN

Tämä on toivekirja vannoutuneille Game of Thrones -faneille, jotka haluavat tietää sarjasta aivan kaiken.

George R. R. Martinin Tulen ja jään laulun saagaan perustuva tv-sarja alkoi vuonna 2011, ja siitä tuli nopeasti maailmanlaajuinen ilmiö. Kim Renfro vie lukijan sarjan kulissien taakse ja tuotantoryhmän sisäpiiriin.

Käsikirjoittajat, ohjaajat, näyttelijät, puvustajat ja muut tuotantoryhmän jäsenet kertovat, miten kokonainen fantasiamaailma luotiin, ja jakavat tarinoitaan tuotannon varrella tapahtuneista asioista.

Teos kuvaa kaikkien kahdeksan tuotantokauden juonenkulut. Renfro nostaa esiin jännittäviä yksityiskohtia ja johtolankoja, jotka ovat saattaneet jäädä innokkaaltakin fanilta huomaamatta.

Jännittäviä ovat myös pohdinnat, mikä on alkuperäisen kirjasarjan tulevaisuus ja mitä tapahtuu tv-sarjan viimeisen kauden jälkeen.

Sarjan kahdeksas ja viimeinen kausi julkaistiin keväällä 2019 HBO:lla, ja se esitetään sarjan uusintojen jälkeen myös Yle TV2:ssa joulukuussa 2019.