Miekkojen laulu (Uhtred-sarja #4) - Bernard Cornwell10

Kirja-arvio :: Miekkojen laulu

Kirjoittanut rudi92

Miekkojen laulu jatkaa loistavaa sarjaa upeasti. Kirja on taattua Cornwellia upeine taistelukohtauksineen sekä nopeasti kuluvine juonineen.  Kirjan lukee nopeasti ja ärsyttää kun sen on saanut luettua, niin kuin jokaisen loistavan kirjan kohdalla.

Henkilöt ovat pysyneet aikalailla samanlaisina kuin muissakin osissa, joten en voi sanoa niistä mitään, mitä en olisi jo edellisten osien arvosteluissa sanonut.

Tällä hetkellä Miekkojen laulu on viimeinen Uhtred-sarjan kirja mikä minulla on, joten joudun nyt odottamaan viidettä osaa tovin, ja keskittymään muihin kirjoihin. Saa nähdä miten siinä onnistutaan, kun olen kuitenkin edelleen niin Uhtred-sarjan lumoissa :)


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Miekkojen laulu

Alkuteos ilmestynyt 2007. Suomentanut Ulla Lempinen. Kannen kuvitus: Larry Rostant.

1. painos 2010, sidottu, kansipaperi.
2. painos 2011, nidottu.

\"Meitä oli kolmekymmentäkahdeksan siinä Temesjoen yläjuoksulla kulkevassa nimettömässä kauppalaivassa. Sinä iltana me tappaisimme.

Varmaankin se pitkä yö oli kylmä. Jää kimmelsi tulvaniittyjen notkelmissa, mutta en muista palelleeni. Muistan että odotin taistelua. Kosketin miekkaani Käärmeenhenkäystä, ja minusta tuntui kuin se olisi värissyt. Joskus minusta tuntui, että miekkani lauloi. Se oli puoliksi tukahtunutta, läpitunkevan kimeää huutoa, verta janoavan terän laulua. Miekkojen laulua.\"

ELETÄÄN VUOTTA 885. Englannissa vallitsee rauha – tanskalaiset hallitsevat maan pohjoisosaa ja englantilaiset etelässä sijaitsevaa Wessexiä. Väkevä soturi Uhtred on vihdoinkin asettunut aloilleen: hänellä on maata, vaimo ja kaksi lasta.

Hauras rauha on vaarassa rikkoutua, kun viikingit purjehtivat Lontooseen aikomuksenaan vallata koko Wessex. Uhtred saa kuningas Alfredilta käskyn ajaa viikingit tiehensä, ja jälleen kerran hän joutuu kohtaamaan häntä ikuisesti piinaavan ristiriidan: kumpi painaa vaa\'assa enemmän, Alfredille annettu lupaus vai tunne siitä, että hän kuuluu oikeasti viikinkien puolelle?

Cornwell kuvaa viikinkiajan Englantia historiallisella tarkkuudella ja viihdyttävästi. Uhtredista kertovan sarjan kolme aiempaa osaa ovat nimeltään Viimeinen kuningaskunta, Kalpea ratsastaja ja Pohjoisen valtiaat.

\"Tämä hieno tarina saa janoamaan lisää Uhtredin seikkailuja.\" – USA Today

\"Cornwellin kerronta on mestarillista ja tutkimustyö erittäin perusteellista.\" – Observer