Eduard Verkinin "Sahalinin saari" (Like, 2020) on venäläinen scifi-romaani, joka sijoittuu ydinsodan jälkeiseen Aasiaan. Se kertoo etnografian osastolla työskentelevästä japanilaisesta kenttätutkijasta Sirenistä, joka saa komennuksen lähteä tutustumaan Sahalinin saareen. Sahalin on melkoinen helvetin esikartano vaarallisten murhamiesten kansoittamine vankiloineen, saasteineen ja julmine paikallistapoineen, joten on hyvä ottaa avuksi paikallisopas, joka pystyy tiukan paikan tullen olemaan hirmuinen tappokone.

Lähtökohdat olisivat siis ihan kiinnostavat takakannen lupaamalle "apokalyptiselle toimintajännärille", mutta kunnollisen juonen sijasta seurue vain kulkee paikasta toiseen ja kohtaa siellä erilaisia asioita. Vaarojakin tulee kohdalle, mutta kirjailijalla ei ole kykyä synnyttää todellista kauhun tai jännityksen tunnetta.

"Sahalinin saari" sisältää ihan komeat kulissit, mutta kuivan toteava tyyli tekee lukemisesta pitkäpiimäistä, eivätkä henkilöt ole tunne-elämältään paljon kasaamiaan kivitorneja kummallisempia. Loppuun sijoitettu käänne ei pelastanut mitään.

Jos venäläinen apokalyptinen scifi kiinnostaa, niin jättäkää tämä suosiolla välistä ja lukekaa Dimitri Gluhovskin "Metro 2033".

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Sahalinin saari

Eduard Verkin Julkaistu: maaliskuu 18, 2020
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: scifidystopia, jännitys
Avainsanat: ydinsota, zombit

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Kirsi Luoma. Sidottu.

APOKALYPTINEN TOIMINTAJÄNNÄRI VIE KESKELLE MAAILMANTUHON KAUHUJA

Ydinsodan jälkeen ainoastaan saarivaltio Japani on voimissaan. Muualla riehuu tuhoisa rabieksen muoto. Sahalinin saari on Japanin puskurivyöhyke, jonne sijoitetaan yhteiskuntakelvoton aines.​

Japanilainen tutkija Siren ja venäläinen opas Artjom ovat saarella tekemässä tutkimusta, kun tapahtuu maanjäristys ja Sahalin suistuu kaaokseen. Siren ja Artjom lähtevän hengenvaaralliselle pakomatkalle.

Muita kirjoja joista saatat pitää

Ajatolla VeikkoTatuoitu taivasPeilikaupunki (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #3)ParantajaEnsimmäinen siirtokunta (Ensimmäinen siirtokunta -trilogia, #1)
Paikalla 23 vierailijaa
Uusin jäsen: Anni Korhonen
Jäseniä yhteensä: 9380