Magdalena Hain "Kuolleiden kirjassa" (Karisto, 2020) tehdään paluu Uhriniituntakaiseen, tuohon pieneen ja kammottavaan kylään, johon tutustuimme jo aiemmin novellikokoelmassa Haiseva käsi. Kokoelman kertomukset ovat tälläkin kertaa viihdyttäviä genrensä edustajia, mutta eivät ehkä tällä kertaa ihan niin omaperäisiä.

Niminovellin ohella suosikkejani olivat Ragemutsi, Kivi, paperi sakset ja idealtaan oivaltava Helvetin keppihevonen. Neil Gaimanin Sandmanista etäisesti muistutteleva Korppikesä oli sekin kohtalaisen mainio.

Hain novelleissa on mukana myös maahanmuuttajataustaisia ja sukupuoleltaan häilyviä päähenkilöitä, mikä on hyvä juttu se.

Seiskaluokkalaiselle nämä voisivat olla omiaan, miksei jo vähän nuoremmillekin.

Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä? 
star1
star2
star3
star4
star5
star6
star7
star8
star9
star10

Tietoa kirjasta :: Kuolleiden kirja

Magdalena Hai Julkaistu: tammikuu 9, 2020
Tyyppi: spekulatiivinen fiktio
Tyylit: kauhu, novellikokoelma, nuoret
Avainsanat: kotimainen

Kuolleiden kirja: Paluu Uhriniituntakaiseen. Kansi: Satu Ketola. Sidottu.

Uusia kauhutarinoita Uhriniituntakaisesta!

Tervetuloa Uhriniituntakaiseen! On pelkkää pahaa puhetta, että täällä muka tapahtuisi enemmän selittämättömiä onnettomuuksia kuin muissa vastaavankokoisissa kunnissa. Varsinkaan Uhriniituntakaisen hautausmaassa ei ole kerrassaan mitään kummallista. Täällä ei ole aavebussia kiertämässä öisin, ei pahantahtoisia mustia ... (lisää)

Muita kirjoja joista saatat pitää

Varjojen vangit (Darren Shanin tarina, #11)Näin se päättyy (Deadworld, #1)Monster High (Monster High, #1)Friikkisirkus (Darren Shanin tarina (sarjakuva), #1)Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita
Paikalla 6 jäsentä ja 43 vierailijaa
haplotus, Siivetön lohikäärme, Fievre, Truuners95, LordStenhammar, Mustelmann
Uusin jäsen: Luljeta Buxhovi
Jäseniä yhteensä: 9558