Varjojen kuningatar (Throne of Glass #4) - Sarah J. Maas9

Kirja-arvio :: Varjojen kuningatar

Kirjoittanut Keskiyön kyyhkynen

Varjojen kuningatar nousi tämän sarjan suosikkikirjakseni. Kun viimein pääsin yli siitä, ettei Aedionista ja Aelinista tulisi paria, kykenin nauttimaan kirjasta ja sen tarinasta. Tämä viekas ja hieman kavala teos oli täynnä tapahtumia ja käänteitä. Luulen, että tämän kirjan juoni sisälsi tähän mennessä eniten käänteitä, odotuksen tunnetta ja yllätyksiä.

Toimintaa ei siis puuttunut, mutta ainoa asia, jota olisin kaivannut hieman lisää oli ihmissuhteet. Tai pikemminkin niiden epäselvyys. Tuntui, ettei henkilöiden välisiä suhteita oikein tuotu esille ja joutui välillä arvailemaan, että onkohan näiden kahden hahmon välillä jotain vaiko ei. Varsinkin, kun mukaan tulee uusia henkilöitä vanhojen pysyessä mukana. Tällöin mietin pysyivätkö vanhat suhteet samoina vai muuttuiko niiden suunta. Tätä lukuun ottamatta teos oli lähellä täydellistä.

Kokonaisuudessaan Varjojen kuningatar oli jännittävää ja mielekästä luettavaa, jossa todellakin riitti poltetta. Rohkeat hahmot ja heidän näkemyksensä vangitsivat jälleen. Odotan jo kiihkeästi seuraavan osan lukemista!

 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Varjojen kuningatar

Alkuteos ilmestynyt 2015. Suomentanut Sarianna Silvonen. Kartta: Kelly de Groot. Kannen kuvitus: Alessandro Taini. Sidottu, kansipaperi.

SOTA ON ALKAMASSA.
KAIKKI HEISTÄ EIVÄT EHKÄ SELVIÄ SIITÄ.

Celaena Sardothienilta on riistetty kaikki mitä hän rakastaa. Mutta nyt hän palaa hakemaan kostoa, pelastamaan ennen niin loistokkaan valtakuntansa ja kohtaamaan menneisyytensä haamut.

Hän on ottanut haltuun oikeutetun paikkansa valtaistuinpelissä Aelin Galathyniuksena, Terrasenin kuningattarena. Mutta ennen kuin hän voi nousta valtaistuimelleen, hänen täytyy taistella: Serkkunsa puolesta, joka oli valmis kuolemaan hänen edestään. Ystävänsä puolesta, joka on teljetty kammottavaan tyrmään. Kansansa puolesta, jonka julma kuningas on orjuuttanut ja joka odottaa kuningattarensa voitokasta paluuta.

”Jokainen sivu tässä kiivastahtisessa fantasiakirjassa on adrenaliinipaukku!” – Guardian

"[Throne of Glass -sarjan] tähänastisista paras, mielenkiintoisin osa... Jokainen sivu on täynnä raivoisaa kiihkeyttä, romanttista jännitettä ja vetävää jännitystä." – USA Today