Keskiyön aurinko - Stephenie Meyer5

Kirja-arvio :: Keskiyön aurinko

Kirjoittanut _kirjakeiju_

Kirja on samaan aikaan kiinnostava ja ahdistava lukukokemus. Toisaalta on hauska kuulla uusia puolia itselle niin tutusta tarinasta, erityisesti Alicen näyt ja muiden ajatukset olivat tämän kirjan ehdotonta parhaimmistoa. Toisaalta Edwardin loputon pohdiskelu ja asioiden pyörittely ärsytti sekä Edwardin jatkuva Bellan tuijottelu hänen nukkuessaan oli kerrassaan karmeaa. Kirja tuntui liian pitkältä ja loppumattomalta, luulin etten koskaan saisi luettua sitä loppuun saakka. 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?
Kirja-arvion palautteet +1

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Keskiyön aurinko

Alkuteos ilmestynyt 2020. Suomentaneet Ilkka ja Päivi Rekiaro. Dialogin osalta kirjassa on käytetty osittain Tiina Ohinmaan käännöstä kirjasta Houkutus. Kannen kuva: Roger Hagadone. Sidottu.

”NÄIN, MITEN HELPPOA OLISI LANGETA RAKASTAMAAN BELLAA. SE OLISI KUIN PUTOAMISTA, AIVAN YHTÄ VAIVATONTA. SEN SIJAAN SE, KUN EN ANTANUT ITSENI RAKASTUA HÄNEEN, OLI PUTOAMISEN VASTAKOHTA – KUIN OLISIN KIIVENNYT PYSTYSUORAA KALLIOSEINÄMÄÄ VUOROVEDOIN, NIIN RASKAASTI, ETTÄ VOIMANI TUNTUIVAT YHTÄ VÄHÄISILTÄ KUIN KUOLEVAISILLA.”

Kun Edward Cullen ja Bella Swan kohtasivat Houkutuksessa, syntyi ikoninen rakkaustarina. Tähän mennessä fanit ovat kuulleet vain Bellan osuuden tarinasta. Vihdoinkin lukijat voivat kokea tapahtumat Edwardin näkökulmasta kauan odotetussa rinnakkaisteoksessa Keskiyön aurinko.

Edwardin silmin tämä unohtumaton tarina koukkaa uusille, synkemmille poluille. Bellan tapaaminen on kiehtovin ja pelottavin asia, minkä Edward on koko pitkän vampyyrielämänsä aikana kokenut. Hänen menneisyydestään ja syvimmistä tunnoistaan paljastuu mitä lumoavimpia yksityiskohtia ja samalla selviää, miksi Bellan kohtaaminen on hänen elämälleen ratkaisevaa. Miten Edward voi seurata sydämensä tahtoa tietäessään, millaiseen vaaraan rakkaus johdattaa Bellan?