Varjo ja riipus (Grishaversumi #1) - Leigh Bardugo7

Kirja-arvio :: Varjo ja riipus

Kirjoittanut Keskiyön kyyhkynen

Etsiskelin jotakin luettavaa, kun tämä kirja osui kohdalle. Ajattelin, että mikäs siinä luen tämän kirjan odotellessani paremman teoksen löytymistä. Tartuin siis tähän kirjaan ilman sen kummempia odotuksia tai vaatimuksia. Ja voin sanoa yllättyneeni positiivisesti. Varjo ja riipus oli kirjana mainio! Juoni oli uudenlainen ja kiinnostava, vaikka jotkut tapahtumat ja tiedot olisivatkin minusta vaatineet hieman enemmän pohjustusta. Alina oli hahmona toisinaan innoittava vaikken kirjan alussa oikein syttynyt hänelle. Muut hahmot olivat enemmän tai vähemmän valloittavia ja toivat tarinaan mausteisuutta. Kaiken kaikkiaan siis miellyttävä kirja lukea, mutta toisinaan siitä tuntui puuttuvan jotakin oleellista.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Varjo ja riipus

Alkuteos ilmestynyt 2012. Suomentanut Jussi Korhonen. Kartta: Keith Thompson. Alkuperäinen kansi: April Ward. Sidottu.

Alina Starkov on teini-ikäinen orpotyttö ja rivisotilas, joka tietää ettei välttämättä selviä hengissä ensimmäisestä vaelluksestaan Sysikuilun halki. Sysikuilu on yliluonnollisen pimeä ja synkkä alue, joka kuhisee ihmislihaa syöviä hirviöitä. Se katkaisee ravkalaisten pääsyn merelle, ja retkikunnat ylittävät alueen säännöllisesti kuljettaakseen meritse tulevia tarvikkeita. Kun Alinan rykmentti joutuu raivoisan hyökkäyksen kohteeksi, hänen uinuneet voimansa heräävät eloon.

Tieto Alinan poikkeuksellisesta kyvystä leviää ja hänet pestataan grishojen eliittisotajoukkoihin. Joukkojen pahamaineinen mutta lumoava johtaja Varjo uskoo, että Alinan voima riittää tuhoamaan Sysikuilun ja yhdistämään sodan rikki repimän valtakunnan, mutta vain Alina pystyy hallitsemaan kesyttämätöntä kykyään. Kun menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua, Alina ymmärtää, että ne voivat tuhota paitsi hänen kotimaansa myös kaiken mitä hän rakastaa.

"Tätä varten fantasia on olemassa." – The New York Times Book Review

"Omaperäistä eeppistä fantasiaa, joka erottuu edukseen." – Vanity Fair

"Fantasian mestari." – The Huffington Post

"Kiihkeä, hurja ja mielikuvituksellinen. Mahdoton laskea käsistä." – USA Today

"Hieno valinta George R. R. Martinin ja J. R. R. Tolkienin faneille." – RT Book Review

"Paras maaginen todellisuus sitten Harry Potterin." – Bustle