Fowlin kaksoset (Fowlin kaksoset #1) - Eoin Colfer5

Kirja-arvio :: Fowlin kaksoset

Kirjoittanut Matti Karjalainen

Oletteko kuulleet juttua nunnasta, kääpiöpeikosta ja kahdesta identtisestä kaksosesta?

Jos vastauksenne on myöntävä, niin olette lukeneet todennäköisesti irlantilaisen Eoin Colferin uutuusromaanin "Fowlin kaksoset" (WSOY, 2020), ja haluatte siinä tapauksessa huomauttaa, että kirjassa merkittävää roolia näyttelevät myös ikuista elämää tavoitteleva herttua ja hybridikeiju.

Colferin fantasiatarina on turboahdettua toimintaviihdettä, jossa ei ole pahemmin hengähdystaukoja. Sankareina toimivat Artemis Fowlin pikkuveljet Myles ja Beckett, joista ensiksimainittu on huippuälykäs ja toinen vähän jotakin muuta. Kaksikko säntäilee pitkin ja poikin Eurooppaa, ja joka paikassa joudutaan hengenvaaraan tai sitten jotakin räjähtää tai muuten vaan tuhoutuu. Teknologiset vimpaimet näyttelevät yhtä suurta roolia kuin magiakin. Juonta on höystetty huumorilla, joka ei ole mitenkään ratkiriemukasta, vaikka myönnänkin hymyilleeni koko ajan inhimillisemmäksi muuttuvalle tekoälylle.

Luullakseni kirjaa voisi suositella alkuperäisestä Artemis Fowl -sarjasta nauttineiden lukijoiden lisäksi vaikkapa Rick Riordanin kirjojen ystäville.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Fowlin kaksoset

Alkuteos ilmestynyt 2019. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen kuvitus: Petur Antonsson. Sidottu.

Fowlin perhe on palannut!

Irlantilaisen toimintafantasian mestarillinen tarinaniskijä Eoin Colfer tekee paluun Artemis Fowl -suurmenestyssarjansa maailmaan kahden uuden sankarin voimin. Saammeko esitellä: Artemiksen pikkuveljet Myles ja Beckett Fowl.

11-vuotiaat kaksoset Myles ja Beckett ovat kahteen pekkaan yötä kotona pelkän Fowlien tekoälyturvajärjestelmän vahdittavina. Yö muuttuu mielenkiintoiseksi, kun maan alta putkahtaa karannut minipeikko, jota jahtaavat niin pahamaineinen liikemies, salaperäinen agenttinunna kuin peikon perään lähetetty keijukonstaapeli. Alkaa kiihkeä seikkailu, jonka pyörteissä Fowlin kaksoset joutuvat tulilinjalle, siepataan, haudataan, pidätetään ja nirhataan (vain hetkeksi). Mikäpä lujittaisi paremmin kaksosten sidettä toisiinsa!