Rönsyilevä talo (Liikkuva linna #3) - Diana Wynne Jones8

Kirja-arvio :: Rönsyilevä talo

Kirjoittanut Dark Moon

Kirja oli minusta aluksi vähän pitkäveteinen, mutta kun se lähti käyntiin niin se kyllä vei mukanaan.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Rönsyilevä talo

Alkuteos ilmestynyt 2008. Suomentanut Anna-Maija Viitanen. Päällys: Sami Saramäki. Sidottu.

Mythopoeic-palkintoehdokas (nuortenkirjat) 2009.

”Ei ole leikin tekoa asua talossa, joka on täynnä magiaa.”

Charmain Baker viettäisi päivänsä mieluiten nenä kiinni kirjoissaan, mutta Sempronia-täti päättää toisin. Isosetä, velho William, tarvitsee jonkun huolehtimaan talostaan ollessaan keijujen luona poistattamassa kiusallisia kasvannaisiaan. Vanhempiensa holhoukseen kyllästynyt Charmain suostuu tehtävään mielihyvin, mutta hakee samalla kuninkaallisen kirjastoapulaisen paikkaa.

Magiasta Charmain ei tiedä tuon taivaallista, mutta löytää tuotapikaa isosetänsä talosta paitsi hellyydenkipeän Kulkurin myös hämärästi rönsyileviä käytäviä. Oven taakse ilmestynyt Peter-poika, Williamin tuleva velho-oppilas, osoittautuu arvokkaaksi apulaiseksi, mutta hänenkin loitsutaidoissaan on vielä hiomista.

Kun Charmain saa töitä myös kuninkaan kirjastosta, kahdessa paikassa palveleminen on kohta pienin hänen murheistaan. Kadonneiden rahavarojen jäljittämiseen palkattujen Sophie Pendragonin, sössöttävän pikku Howlin ja tulidemoni Calciferin avulla hän pääsee myös valtakunnan kammottavan salaisuuden jäljille!

Rönsyilevä talo sijoittuu samaan kiehtovaan fantasiamaailmaan kuin aiemmin ilmestyneet Liikkuva linna (2005) ja Leijuva linna (2006).

”Diana Wynne Jones on letkeässä vedossa suositun Liikkuvan linnan toisessa itsenäisessä jatko-osassa. (…) Kirjailijalla on ihana, maanläheinen ja humoristinen kertojanääni. Fantasia ei ole mahtipontista tai ryppyotsaista, vaan kekseliäisyyteen limittyy arkisuutta. Tämä on Jonesin kirjojen paras mauste.” – Marika Riikonen, Hämeen Sanomat