Jokien laulu (Tarinankertoja #1) - Sue Harrison9

Kirja-arvio :: Jokien laulu

Kirjoittanut rudi92

Jokien laulu on todella hyvä kirja. Juoni on hyvä ja uskottava, mutta valitettavasti kirja vähän lässähtää tietyn ajan jälkeen. Itselläni ainakin mielenkiinto lopahtaa tiettyjen tapahtumien myötä, mutta kyllä kirja silti on hyvä. Se pitää lukijan otteessaan taas loppuvaiheessa, ja sen takia se saakin minulta arvosanaksi yhdeksän.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Jokien laulu

Alkuteos ilmestynyt 1997. Suomentanut Anu Niroma. Päällys: Jussi Karjalainen. Päällyksen kuva: Michael Evans.

Menestyskirjailijan uuden trilogian ensimmäinen osa.

Naapurikylän miehet hyökkäävät K’osin kimppuun. Seuraavana päivänä hän löytää poikavauvan paikasta missä raaka teko tapahtui. Uskoen lapsen olevan lahja, joka toisi takaisin hänen onnensa, K’os ottaa kuolemaan jätetyn kampurajalkaisen pojan omakseen ja antaa hänelle nimen Chakliux.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin K’os on yhä kostonhimoinen mutta myös ovela riidankylväjä, joka häikäilemättä käyttää kauneuttaan valtansa välineenä. Tällä välin arvostetuksi tarinankertojaksi varttunut Chakliux on lähetetty takaisin synnyinkyläänsä. Siellä hänen on määrä naida shamaanin tytär ja rakentaa rauha kylien välille. Nuorukaista aletaan kuitenkin epäillä huonon onnen tuojaksi, ja kun kylässä tapahtuu kaksoismurha hänen on lähdettävä kauas vieraiden ihmisten pariin.

Niin alkaa matka joka koskettaa monien heimojen ja yksittäisten ihmisten elämää. Chakliuxilla on opettajinaan meri ja taivas, maa ja eläimet ja apunaan ikiaikaisten laulujen voima.