Caapparin kääty (Roistoakatemia #1) - Tuuli Vuorma9

Kirja-arvio :: Caapparin kääty

Kirjoittanut Hauki

Erinomainen lasten/nuorten kirja. Henkilöt on söpöjä, teksti on sujuvaa ja tarina mielenkiintoinen. Pitkästä aikaan jäi fiilis että haluan päästä heti huomenna lukemaan seuraavaa osaa. Suosittelisin teosta eritoten "tarinavetoisista kirjoista" tykkääville, myös aikuisille lukijoille, ja erityisesti kaikkille roistokirjojen faneille. Teoksen maailmassa on selvästi paljonkin lisää annettavaa ensimmäisen osan jälkeen.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?


Caapparin kääty

Sidottu.

Roistoakatemia kertoo 16-vuotiaasta Roi Hopposesta, joka on aina halunnut poliisiksi. Erehdyksen kautta hän päätyy Poliisiopiston pääsykokeen sijaan Roistoakatemiaan. Roi ottaa vastaan paikan oudossa oppilaitoksessa aikomuksenaan selvittää alamaailman touhut ja ilmiantaa rosvot myöhemmin. Hän väittää vanhemmilleen päässeensä poliisikouluun, mutta viettää todellisuudessa päivänsä aivan toisenlaisessa opinahjossa.

Pikkuhiljaa Roi huomaa, että hänen suunnitelmassaan on aukkoja. Ei nimittäin ole kovin helppoa väittää valheellisesti olevansa poliisiopiskelija, kun oma setä on lainvartija ja pikkusiskoillakin on liian terävä havainnointikyky. Roi ei ole myöskään ottanut huomioon, että viettäessään aikaa rosvojen parissa heistä saattaa tulla hänelle yllättävän läheisiä ystäviä. Näin suuren salaisuuden pitäminen ei ole helppoa – varsinkaan tilanteessa, jossa Roi saa tietää, missä roistojen kiivaasti etsimä kääty majailee. Hän joutuu punnitsemaan, pyhittääkö tarkoitus keinot, ja tekemään vaikean valinnan.

Tapahtumat sijoittuvat menneeseen aikaan kuvitteelliseen Angedelin maahan. Tämän tarinan roistot eivät todellakaan istu tietokoneella hakkeroimassa, vaan ryntäävät seikkailuihin viitat liehuen ja miekat heiluen!

Caapparin kääty avaa Roistoakatemia-fantasiakirjasarjan. Sarja jatkuu jo valmiiksi kirjoitetuissa teoksissa Hotelli Tiilenpää ja Angedelin prinsessa.