Evelynin seitsemän kuolemaa - Stuart Turton10

Kirja-arvio :: Evelynin seitsemän kuolemaa

Kirjoittanut aituriar

Mieltäni on helppo helliä tällaisilla mystisillä ja aivot solmuun kieputtavilla kertomuksilla. Kyseessä saattaa olla murhamysteeri muttei mikään perinteinen sellainen. Tylsiä tai edes hitaita hetkiä ei ole, sillä meno on hengästyttävän intensiivistä alusta loppuun saakka. Juuri, kun luulet päässeesi jyvälle tapahtumista, kun jo luulet kaikkien arvoitusten ratkenneen, Turton kääntää legolaatikon ympäri ja palaset ovat jälleen levällään edessäsi. Erittäin ennalta-arvaamaton ja tunteita herättävä lukukokemus.

Yritin keksiä jotain kritisoitavaa mutta epäonnistuin. Mestarillinen esikoisteos, ei voi muuta sanoa. 


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?
Kirja-arvion palautteet +1


Evelynin seitsemän kuolemaa

Alkuteos ilmestynyt 2018. Suomentanut Jaakko Kankaanpää. Kannen suunnittelu: David Mann. Kannen kuvat: iStockphoto/Shutterstock. Sidottu, kansipaperi.

Tällaista murhamysteeriä et ole koskaan lukenut. Kuin yhdistelmä Agatha Christien dekkareita ja Black Mirror -tv-sarjaa.

Syrjäisen maaseutukartanon tanssiaisiin kutsuttu Aiden Bishop saa kylmäävän tiedon: juhlapäivän iltana klo 23 kartanon tytär Evelyn murhataan.

Evelyn ei kuitenkaan kuole ainoastaan kerran. Kun hänet on murhattu, kartanon vieraat heräävät mystisesti aina uudelleen samaan tanssiaispäivään. Painajaismaisen kierteen katkaistakseen Aidenin on löydettävä murhaaja, ennen kuin rikosta ehtii edes tapahtua.

Englannissa vuoden parhaana esikoisena palkittu trilleri on kansainvälinen kirjatapaus. Synkkien salaisuuksien verkko vangitsee lukijan sisäänsä ensi sivusta lähtien.