Rocannonin maailma - Ursula K. Le Guin9

Kirja-arvio :: Rocannonin maailma

Kirjoittanut Muuttohaukka

Ursula Le Guinilla on kyky taikoa kirjoihinsa uskomattoman tarkasti lukijalle välittyvä tunnelma, kenties se on myös "Rocannonin maailman" suurin vahvuus. Henkilöhahmot jäävät enemmän taustalle ja surumielinen tarina surumielisestä maailmasta pääsee oikeuksiinsa. Esikoisteokseksi "Rocannonin maailma" on todella kypsä ja syvällinen, se jättää lukija pohtimaan kirjan tarinaa vielä pitkäksi aikaa.


Oliko kirja-arviosta sinulle hyötyä?

Kirjan tilaus
Kampanja: Kokeile 30 päivää ilmaiseksi BookBeat

Rocannonin maailma

Alkuteos ilmestynyt 1966. Suomentanut Jyrki Iivonen. Kannen kuva: Christian Miller. Kansi: Samppa Ranta. Sidottu, kansipaperi.

Mielikuvituksen mestari Ursula K. Le Guin on lumonnut monta lukijoiden sukupolvea. Klassikon aseman saavuttanut Rocannonin maailma (1966) on hänen esikoisteoksensa, joka aloitti Hain-romaanien sarjan. Sarjasta on aikaisemmin suomennettu teokset Pimeyden vasen käsi, Osattomien planeetta, Maailma, vihreä metsä sekä Kahdesti haarautuva puu.

Rocannonin maailma on seikkailu kaukaisella planeetalla. Inhimillisyys, rohkeus ja vapaudenhalu punnitaan, kun miehittäjä alistaa älykkäitä ihmisenkaltaisia olentoja.